Prostituees hebben de Airbnb-woning ontdekt als nieuwe afwerkplek – Met commentaar van onze redactie

Prostituees huren steeds vaker een vakantiewoning via Airbnb, om daar klanten te ontvangen. In het Belgische Brugge, waar in tegenstelling tot steden als Oostende, Gent of Brussel geen rosse buurt is, ontdekten eigenaars al dat hun huurders hun woning hiervoor misbruikt hadden.

„Het fenomeen is in opmars”, zegt de Brugse burgemeester Dirk De fauw (CD&V), meldt Het Nieuwsblad. „Een eigenaar die zijn appartement in Zeebrugge een maand aan twee vrouwen verhuurde, hoorde achteraf van de buren dat ze prostituees waren.” Volgens een rapport van de politie gaat het vooral om prostituees van buitenlandse origine. De stad heeft nog geen formele klachten over overlast ontvangen.

Helemaal onschuldig is het niet, zo waarschuwen experts in het strafrecht. „Eigenaars die erachter komen dat hun vakantiewoning hiervoor gebruikt is, kunnen maar beter meteen een klacht indienen. Anders riskeren ze nog vervolgd te worden voor pooierschap.”

Bron: Telegraaf

Commentaar van de redactie

Wij schrijven al jaren hierover, dit is geen nieuws meer. We schreven in 2016 hier al over en ook in 2017 en 2018. En ook dit jaar  hebben we hier artikelen over geschreven. So what’s new?