Hoe bestrijdt je illegale prostitutie en gedwongen prostitutie?

Politici let u even op? In plaats van de prostitutie en daarbij de streng gecontroleerde legale vergunde prostitutie te criminaliseren, waardoor illegale en gedwongen prostitutie juist toeneemt op dit moment. Is een goed prostitutiebeleid noodzakelijk en dan kan vrij simpel.

Hoe komen illegale prostituees aan hun klanten? Via advertenties op internet, want in de krant mogen ze niet adverteren, want daar is een vergunningsnummer vereisd, wat controleerbaar is. Aangezien illegale prostituees geen of nauwelijks afdracht aan de belasting doen, op illegale niet vergunde locaties werken (zoals thuis, gehuurd huis, hotels, airb&b, vakantieparken etc.), geen controle op leeftijd, gezondheid, vrijheid/gedwongenheid etc. is, is het zaak deze groep hard aan te pakken en streng te controleren. Want deze groep explodeert momenteel qua aantallen enorm en vaak dames vanuit het Oostblok met steeds betere foto’s dus vermoedelijk ge-organiseerd. Op advertentiesites als Kinky.nl, Sexjobs.nl, Sexmarkt.nl, Redlights.nl adverteren ca. 10.000 sexwerkers waarvan naar schatting 80% illegaal zonder vergunning werkt.

Geen of amper controle van Politie, Gemeente op deze groep, omdat die aantallen domweg te groot zijn om dagelijks 7 dagen in de week te controleren. En ze wisselen ook steeds van werklocatie. Als dat dus ondoenlijk is, pak ze dan aan de klantenstroom kant aan. Dus verplicht advertentiewebsites om vergunningsnummers te eisen net zoals in de krant, bij de advertentie van een sexwerker, heeft ze die niet? Dan geen advertentie online, en dan heeft ze ook geen klanten en zal ze genoodzaakt zijn te stoppen of in een goed gecontrolleerd vergund bedrijf te werken als sexwerker met betere controle van overheden en hulpinstanties. Plaatst een advertentiewebsite toch een dame zonder vergunningsnummer, geef dan het bedrijf/persoon achter die advertentiewebsite een boete of haal de website offline. Daar is de overheid toe in staat en het is een kwestie van een kleine wetsaanpassing. Veel minder kosten voor de overheid, en je bereikt veel sneller en in veel grotere omvang het doel, namelijk terugdringen van illegale prostitutie en eventueel daarin een deel gedwongen prostitutie.

Verbieden van alle prostitutie is een dom plan, want alles gaat dan de illegaliteit in met meer wantoestanden. Strafbaar stellen van klanten van prostituees is niet te handhaven en heeft politiestaat achtige trekjes. Zeker als je stelt dat een klant gedwongenheid of minderjarig heid had moeten zien. Gedwongenheid krijgt Justitie bij aangifte van een dame vaak niet eens rond, hoe moet een klant het dan herkennen en zeker weten, en daarnaast, hoe wil Justitie bewijzen dat een klant het gezien heeft? En een meisje is pas gedwongen bij wet als de dader de pooier of loverboy veroordeeld is. Op het moment dat hij dat is, dan is het meisje als ze nog werkt vrij, en is de klant dus niet strafbaar.

Het is tijd voor echt beleid, en niet steeds verschuilen achter getallen die niet hard te maken zijn, het naar andere kabinetten te schuiven, het naar gemeentes te verschuiven etc. Het aantal vergunde legale sexbedrijven neemt sterk af, en de illegaliteit en gedwongenheid (2 verschillende zaken) neemt door het huidige overheidsbeleid toe. En ook door de kracht van internet. Het is 5 voor 12! Het is tijd voor juiste aktie en handhaving a.d.h.v. een realistische wetswijziging die ook te handhaven is.

Niet voor niets zie je online vergunde sexbedrijven en prostituees nu ook in opstand komen tegen de steeds negatieve berichtgeving en plannen van zogenaamde hulpinstanties, politici etc. Zo is er vandaag een tegendemonstratie in Amsterdam van sexwerkers zie https://wijzijnproud.nl/tag/demonstratie/.


En online verschijnen nu advertentiesites en reviewsites over legale sexwerkers zoals www.sexwerk.nl en www.legaledamesvanplezier.nl.

Plannen voor een online meldpunt van illegale sexwerkers is in de maak en ook het informeren middels een brandbrief names legale sexbedrijven en sexwerkers naar het gehele kabinet en alle politieke partijen op landelijke en Gemeentelijk niveau. Met een ook een signaal geven aan alle media als kranten, televisie, radio, journalisten etc. Het is nu tijd voor aktie!