’Golf van seks zonder vergunning’

De Telegraaf, vandaag

ProstitutieENSCHEDE – Elke dag zijn er ongeveer duizend mensen in het oosten van het land die betaalde seks aanbieden zonder de juiste papieren. De Stentor meldt dat op basis van cijfers van het Prostitutie Controle Team van de politie. Exacte cijfers zijn er niet, maar rechercheurs zeggen dat het aantal toeneemt.

Het team reageert op seksadvertenties op internet, om zo in contact te komen met de mannen en vrouwen. In Overijssel en Gelderland hebben ze in de afgelopen maanden 79 mensen gevonden die zonder vergunning seks aanboden. Sommigen hebben schulden, anderen zijn verslaafd aan drank en/of drugs. Vier mensen waren mogelijk slachtoffer van mensenhandel.

Het aantal legale bordelen neemt juist af, van 85 in 2013 naar 68 in 2016. Dat komt doordat de markt het illegale circuit in gaat, aldus de politie.

Reactie van onze redactie:

Tja dat roepen we al jaren. Overheid controleert de vergunde bedrijven streng en komen met steeds meer regeldruk, en tevens worden er alleen maar vergunningen ingetrokken. Dan is het dus volkomen logisch dat de illegaliteit groeit vooral door de kracht van internet. De hotels zitten vol, veel thuisontvangst, veel via air bnb waar met name Oost Europese dames of vage organisaties gebruik van maken, en zo loopt de Belastingdienst veel geld mis, en is er amper controle mogelijk gezien de aantallen, door Politie op leeftijd, gedwongenheid of controle van Gemeente of GGD op voldoen werkplek, hygiene, mistoestanden. Maar de overheid slaapt lekker door. In Utrecht wordt zelfs een legale raamlocatie heropend met bijna verdubbeling van de huren, dus de Gemeente wil graag zich ook in deze markt als pooier ertussen nestelen. Hoezo slavernijverleden? Het is heden!

1 gedachte over “’Golf van seks zonder vergunning’”

Reacties zijn gesloten.