Mark Rutte over sekswerk in openingsplan: “In stap 2 is voorzien dat zij weer aan de slag kunnen”

Mark Rutte meldde tijdens het coronadebat dat sekswerk, dat nu niet apart vermeld wordt in het openingsplan, tijdens stap 2 weer mag starten. De planning van stap 2 is nu 11 mei. Of stap 2 daadwerkelijk op die datum zal zijn is nog afwachten, maar in ieder geval meld Rutte dat heropening van sekswerk “vrij vroeg in het openingsplan” zit. 

Tijdens het gesprek dat Sylvana Simons (BIJ1) met de demissionaire minister-president had over de financiële situatie van sekswerkers, die veelal buiten alle compensaties vallen, zei Rutte dat sekswerkers vrij snel weer kunnen starten: “In stap 2 van het openingsplan is voorzien dat zij weer aan de slag kunnen; uiteraard pas als stap 2 aan de orde is, maar dat is weer vrij vroeg in het openingsplan.”

In hoeverre het openingsplan daadwerkelijk gevolgd gaat worden is maar de vraag natuurlijk, vele plannen en routekaarten werden uiteindelijk niet opgevolgd. Dat sekswerk niet staat vermeld in het openingsplan, betekent dus niet dat ze vergeten worden blijkt nu uit deze uitspraak. Of 11 mei daadwerkelijk het moment wordt dat stap 2 in werking gaat is dus afwachten, maar het klinkt in ieder geval aannemelijk dat sekswerkers niet hoeven te wachten tot de laatste stap en dus relatief snel weer mogen starten.

1 gedachte over “Mark Rutte over sekswerk in openingsplan: “In stap 2 is voorzien dat zij weer aan de slag kunnen””

Reacties zijn gesloten.