Gemeente Den Haag gaat sekswerk volledig decriminaliseren

De gemeente Den Haag gaat sekswerk volledig decriminaliseren en sekswerkers meer betrekken bij beleid dat hen aangaat. Dat heeft de gemeenteraad besloten door een motie van D66, Haagse Stadspartij, GroenLinks en PVV te steunen.

Met het besluit voegt Den Haag zich bij andere grote steden in hun oproep aan de Tweede Kamer om sekswerkers te zien als normale mensen die hun werk proberen te doen. “In Den Haag gaat het al lang over sekswerk, maar de discussie bleef vooral hangen op waar de sekswerkers heen moeten, en niet over de veiligheid, gezondheid en arbeidsomstandigheden van deze mensen”, zegt gemeenteraadslid Marije Mostert van D66.

“Het belangrijkste is dat sekswerkers veilig hun werk kunnen doen, ongeacht de locatie”. D66 vind daarom ook dat sekswerkers meer betrokken moeten worden bij het beleid. “Zij weten zelf het beste waar zij behoefte aan hebben”.

Normaal beroep

De aangenomen motie riep verder op om sekswerk te decriminaliseren door een stevige lobby richting de landelijke overheid te starten. “We zien sekswerk nu als iets dat half-illegaal is, wat uitbuiting en chantage in de hand werkt en waardoor sekswerkers uiteindelijk alleen maar onveiliger, ongezonder en kwetsbaarder zijn. Door sekswerk te decriminaliseren accepteren we het als een normaal beroep. Dat is de beste manier om deze mannen en vrouwen te beschermen.”

Bron: Zoetermeersdagblad.nl