Seksclub in België gesloten door burgemeester: “Sekswerkers werden verplicht orale seks zonder condoom aan te bieden”

In de Belgische plaats Ekeren moet de seksclub Play Bunnies tijdelijk de deuren sluiten op last van burgemeester Bart De Wever. Het is al de tweede keer dit jaar dat ze moeten sluiten als gevolg van onjuist beleid.

“Op 27 november stelde de politie opnieuw vast dat de sekswerkers werken en slapen in de afwerkkamers van de seksuitbating” vertelt woordvoeder Joahn Vermant aan gva.be. Vermant vervolgt: “Doordat de vrouwen zowel wonen als werken in de afwerkkamers van de uitbating, heeft de uitbaatster duidelijk controle over hen.”

Het is niet de eerste keer dat Play Bunnies om deze reden moest sluiten, in juli werd het pand in het Antwerpse district ook al drie weken gesloten. En nu was dit niet de enige reden voor sluiting, ook moesten dames diensten aanbieden die volgens de vergunning niet verplicht moeten worden stelt Vermant: “Op de website van is reclame gemaakt voor orale seks zonder condoom. Daardoor trekt de uitbaatster een specifiek segment van klanten aan. Door deze sekswerkers te verplichten orale seks zonder condoom aan te bieden, brengt de uitbaatster de gezondheid van de sekswerkers in gevaar”.

Net als in Nederland, is dit iets wat dames zelf wel kunnen aanbieden tegen een meerprijs, maar het mag niet bij voorbaat bij een ‘all in’ prijs worden aangeboden. Na het constateren van deze fouten in de beleidsvoering besloot burgemeester De Wever dus de tent te sluiten, op 26 februari 2022 mag Play Bunnies in Ekeren weer open.