Burgemeester Arnhem gaat mogelijk bordeelwoning in Presikhaaf sluiten

In Arnhem zijn al vaker woningen gesloten vanwege een hennepkwekerij of illegaal vuurwerk, maar voor zover bekend nog nooit om de aanwezigheid van een bordeel. De kans bestaat dat dit binnenkort toch gebeurt bij een onlangs ontdekte ‘seksinrichting’ in een woning nabij winkelcentrum Presikhaaf.

,,Een woonhuis mag niet als seksinrichting worden gebruikt”, zegt de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch . Hij beslist binnen enkele weken óf, en zo ja, welke bestuurlijke maatregelen hij zal nemen tegen de eigenaar van de woning die naar verluidt gebruikt is voor prostitutie.

Hij kan bijvoorbeeld de woningbezitter een dwangsom opleggen of zelfs de woning sluiten. Marcouch kan nog niet met zekerheid zeggen wat hij gaat doen, omdat hij nog ‘in afwachting is van een rapportage van de politie’.

Inval vanwege geluidsoverlast

De politie heeft zeer recent een inval in de woning gedaan na enkele meldingen over (geluids)overlast, ‘veel aanloop in de wijk’ en vermeende illegale prostitutie. Er zijn geen aanhoudingen verricht. In de woning troffen de agenten drie buitenlandse vrouwen aan die geen Nederlands of Engels spraken. Ze waren daar naar eigen zeggen vrijwillig.

,,Het was duidelijk dat het pand werd gebruikt voor prostitutie. Wij hebben onze bevindingen vastgesteld in een rapportage. Dit rapport gaat vervolgens naar de gemeente die dit verder oppakt. Gedwongen prostitutie is uiteraard strafbaar. Maar daar leek geen sprake van te zijn’’, aldus een politiewoordvoerder.

Bron: AD.nl