Vrouw eist tevergeefs 740.000 euro van haar ex-man vanwege gedwongen prostitutie: ‘Ik was jouw melkkoe’

Zijn voormalige vrouw eiste 740.000 euro van Romeo W. (41), omdat hij haar zou hebben gedwongen in de prostitutie te werken, maar de vermeende pooier uit Rotterdam hoeft haar geen stuiver te betalen. De rechtbank van Dordrecht sprak W. donderdag vrij van seksuele uitbuiting van zijn ex.

Volgens de rechtbank was er geen bewijs die de beweringen van de inmiddels 40-jarige vrouw konden hardmaken. De ex-prostituee zei dat ze in 2000 naar De Wallen was gereden en door W. aan het werk was gesteld. In de jaren erna zou hij haar hebben gedwongen met mannen seks te hebben tegen betaling en zelf al het geld hebben opgestreken. Die verdiensten eiste de vrouw bij het proces tegen W. twee weken terug. ,,Ik was jouw melkkoe’’, zei ze toen.

Dochter

De rechters gingen daar niet in mee. ,,Het lijdt geen twijfel dat ze destijds in de prostitutie werkte en dat W. er op enigerlei wijze bij betrokken was, maar voor de dwang en het geweld is er geen ander bewijs dan de uitgebreide en gedetailleerde verklaringen van mevrouw zelf’’, lichtten ze de vrijspraak donderdag toe.

W. kreeg wel acht maanden cel voor de jarenlange stalking van zijn dochter, die niets met hem te maken wilde hebben. Met een contactverbod en locatieverbod voor hun woonstraat wil de rechtbank voorkomen dat W. die fout nog een keer maakt.

bron: https://www.ad.nl/rotterdam/vrouw-eist-tevergeefs-740-000-euro-van-haar-ex-man-vanwege-gedwongen-prostitutie-ik-was-jouw-melkkoe~a7e7c3eb/