Politie treft tot twee keer toe prostituees in Tilburgs huis aan, eigenaar zegt van niks te weten


TILBURG – Tot twee keer toe vonden politie en handhavers prostituees in een woning aan het Scheveningenplein in Tilburg. Reden voor de gemeente in te grijpen. De huurder van het huis zegt van niets te weten en is naar de rechter gestapt. ,,Ik wil niets met dat wereldje te maken hebben.”

Op 6 november 2019 valt de politie tijdens een landelijke actie tegen illegale prostitutie de woning binnen en vindt twee vrouwen. Een van de vrouwen verklaart die dag al twee klanten in het onderkomen te hebben gehad. Voor de gemeente Tilburg staat het vast, hier is sprake van illegale prostitutie en legt een dwangsom op. Bij een volgende overtreding volgt een boete van duizend euro. Ruim twee maanden is er een tweede inval en vinden handhavers opnieuw een vrouw die verklaart daar als prostituee te werken. Reden voor de gemeente de dwangsom op te eisen.
Overdonderd

De Tilburger voelt zich totaal overdonderd. Volgens hem had een onderhuurder hem gevraagd of twee vriendinnen tijdelijk in het huis mochten verblijven. ,,Daar heb ik toestemming voor gegeven omdat ik hem vertrouwde.” Dat ze in de woning als sekswerker aan de slag waren, wist hij niet. Hij hielp zijn broer bij een verbouwing en was net een half uur thuis toen de politie binnenviel. ,,Het was een dergelijk kort tijdbestek dat hij niet kon beseffen wat er precies gaande was. Pas tijdens de inval is er een belletje gaan rinkelen”, zegt zijn advocate. ,,Ik heb die vriend direct buiten geschopt”, aldus de Tilburger.

Hij ontkent niet dat hij wist dat de vrouw die tijdens de tweede inval werd aangetroffen een prostituee was. Maar dat was een vriendin en hij heeft haar ‘nooit toestemming gegeven vanuit mijn woning te werken’. Dat ze aan handhavers zou hebben verklaard dat wel te doen, berust op een misverstand, zegt hij. De Portugese spreekt namelijk nauwelijks Engels en liet later een verklaring opstellen waarin ze -wel in het Engels- stelt daar niet als prostituee te werken.
Doodgeschoten

De man verwijt de gemeente geen goed onderzoek te hebben gedaan. ,,Mijn moeder was prostituee en is doodgeschoten toen ze het vak wilde verlaten. Ik weet niet wie mijn vader is. Ik wil niets met dat wereldje te maken hebben”, zegt hij in tranen. En de gevolgen door de actie van de gemeente zijn volgens hem groot, omdat de woningbouwvereniging het huurcontract wil ontbinden. Over zes weken uitspraak.

bron: https://www.ad.nl/tilburg/politie-treft-tot-twee-keer-toe-prostituees-in-tilburgs-huis-aan-eigenaar-zegt-van-niks-te-weten~ab3578d9/