Vandaag internationale vrouwendag, wat doet de overheid aan de positie van de vergunde legale sekswerkster?

We zijn inmiddels in 2021 waarin sekswerk verder gaat als een vorm van slavenhandel waarbij de overheid alleen maar geld neemt via belasting van de sekswerksters via bijvoorbeeld de opting in wet, maar als enige groep in Nederland geen steun geeft aan de getroffen sekswerksters door de lock down.

Sterker nog een nieuwe prostitutiewet ligt deze week bij de 1e kamer waarin sekswerk verder gecriminaliseerd wordt en er zelfs een registratieplicht van sekswerkers wordt vastgelegd. Zoals men 80 jaar geleden ook deed bij een bepaalde bevolkingsgroep.

Op dit moment zijn er al meerdere zelfmoorden van sekswerkers bekend in Nederland door de combinatie van de verplichte lock down en uitblijven van financiele steun.

Ook verplaatst sekswerk meer en meer naar de illegale sector waar sekswerkers bloot staan aan pooiers, loverboys, verkeerde klanten (geen goede veiligheid), controlerende overheden met hoge boetes tot gevolg (nog meer schulden) en komen vergunde seksbedrijven in problemen voor bestaansrecht straks wat ook minder legale sekswerkplekken tot gevolg heeft, en nu al criminelen zich aanmelden bij exploitanten om hun vergunde bedrijven middels stromannen (om BIBOB wet te omzeilen) over te nemen.

CDA en CU willen ook nog een prostitutieverbod of regels die averechts werken op de positie van de sekswerker waardoor criminelen, pooiers meer macht kunnen krijgen en het illegale circuit nog meer zal toenemen.

Wanneer kijken overheden niet weg, maar wel realistisch naar dit probleem wat zij zelf veroorzaken?

Wanneer nemen politici hun verantwoording en komen op voor sekswerkers en seks exploitanten die legaal en vergund werken volgens de strenge regels, en helpen ze uit deze schrijnende situatie die alleen maar erger wordt?

Nederland wordt wakker! Slavenhandel is terug met de overheid als slavenhandelaar, registratie van sekswerkers is hun volgende stap, we gaan terug naar beschamende periodes in ons verleden waarvan we geleerd zouden hebben