Redlights.be krijgt gelijk van de rechtbank, concurrent schuldig aan belaging door plaatsen valse seksadvertenties

De correctionele rechtbank heeft Karel V.H. (61) schuldig bevonden aan belaging van de website voor seksadvertenties Redlights.be. De Bomenaar plaatste honderden valse advertenties om de reputatie van Redlights te beschadigen.
Sam Reyntjens
Dinsdag 14 juni 2022 om 14:03

De zaak tegen Karel V.H. (61) uit Boom was aan het rollen gegaan door een onderzoek van Redlights.be, een website waar sekswerkers tegen betaling advertenties kunnen plaatsen. Volgens de uitbaters van de website werden door Karel V.H. honderden nepadvertenties op hun platform geplaatst. Dat leidden ze af uit hun eigen onderzoek en uit het daaropvolgende politieonderzoek waarbij onder meer telefonie en de computers van V.H. onderzocht werden.

“De valse advertenties leverden Redlights.be een heleboel klachten op van klanten die naar onbestaande adressen gestuurd werden, ingingen op de advertentie van een vrouw en bij een man belandden of na het reageren op een advertentie plots belaagd werden met tientallen berichten”, pleitte advocaat Michaël Verhaeghe namens de website. V.H. werd gelinkt aan gelijkaardige websites met seksadvertenties zoals Wandelaars.org of Alibido.net en zou zijn concurrent hebben willen schaden.

V.H. ontkende de advertenties te hebben geplaatst en legde de verantwoordelijkheid bij zijn dochter. De rechtbank is er echter van overtuigd dat de man bewust nepadvertenties geplaatst heeft om het imago van Redlights.be in het gedrang te brengen. Omdat de feiten al van een ruime tijd geleden dateren, oordeelden de rechters dat een eenvoudige schuldigverklaring volstond. V.H. krijgt dus geen celstraf.

Redlights had een schadevergoeding van 22.000 euro geëist, de rechtbank vindt het onmogelijk om die schade correct te berekenen, V.H. werd veroordeeld tot een morele schadevergoeding van 2.000 euro en een materiële van 125 euro.

Bron: https://www.gva.be/cnt/dmf20220614_94453825