Parenclub moet tot groot verdriet van eigenaresse sluiten: ‘Er worden vieze spelletjes gespeeld’

Het einde van parenclub Amouret’te in Maarssen is nabij. Een van de laatste parenclubs rond Utrecht moet vertrekken vanaf de vertrouwde locatie aan de Gageldijk, omdat de verhuurder andere plannen heeft. Eigenaar Irene Huijding is boos en verdrietig en hoopt op een onverwacht mirakel, na bijna dertig jaar.

Een opeenstapeling van tegenslagen zorgt er volgens Irene Huijding (67) voor dat haar Amouret’te hoogstwaarschijnlijk verdwijnt. Eerst was er corona, waardoor veel minder klanten welkom waren. Toen was er brand elders op het terrein die ook in de nasleep voor veel overlast zorgde. En daarna besloot de pandeigenaar dat hij geen parenclub meer wil huisvesten maar een kantoorvilla. Hierover volgde vorig jaar al een rechtszaak.

,,Vieze spelletjes worden er gespeeld”, zegt Irene. ,,Met mij gaat het heel slecht, want op 1 oktober moet ik hier weg zijn.” Ze zegt het stellig en met tranen in haar ogen: vanmorgen heeft ze dat te horen gekregen via de rechtbank, na het verlies van een tweede rechtszaak over het conflict. ,,Toch weer verloren, ondanks alle hoop.”
Nieuwe klap

De sluiting is een nieuwe klap voor de vrouw die al sinds 1994 op het terrein woont en enkele jaren geleden ook al haar man verloor, met wie ze het bedrijf samen runde. ,,De zoon van de eigenaar heeft sinds de brand opeens andere plannen, terwijl ze ons eerst nog zouden compenseren voor de huurachterstand die we door corona opliepen.”

Omdat ook de gemeente volgens Huijding niet meewerkt aan een andere locatie, rest geen andere optie dan sluiten. ,,Terwijl we hier helemaal niemand tot last zijn. Er zit voor mij niets anders op dan woonruimte elders zoeken.”

Volgens Huijding wordt haar, haar klanten en de mensen die haar bijstaan ‘onrecht’ aangedaan. ,,Want ook een overname is tegengehouden. Waar is de menselijke maat? Ik ben heel verdrietig.” Stiekem hoopt ze op een wonder. Maar door de nieuwe uitspraak van de rechtbank realiseert ze zich ook dat dat waarschijnlijk een utopie is.

Bron: https://www.ad.nl/utrecht/parenclub-moet-tot-groot-verdriet-van-eigenaresse-sluiten-er-worden-vieze-spelletjes-gespeeld~a97dc6da/