Leden van Bondsdag willen lang verbod op prostitutie in coronatijd en uiteindelijk totaal verbod

Zestien leden van de Bondsdag, het Duitse parlement, hebben gepleit voor een langdurig verbod op prostitutie. Deze sector zou volgens leden van de Union en SPD een effect hebben van ‘epidemiologische superverspreider’.

De zestien parlementsleden hebben verzocht om de coronamaatregelen niet te versoepelen voor de sekswerkers in Duitsland. Dat eisen ze volgens persbureau DPA in een brief aan de regeringsleiders. De brief stelt: ‘Het is duidelijk dat prostitutie het effect zou hebben van een epidemiologische superverspreider – seksuele handelingen zijn meestal niet verenigbaar met afstand houden.

Prostitutie in zijn volledigheid verbieden in Duitsland

De brief is ondertekent door o.a. de voormalig minister van Volksgezondheid Hermann Gröhe (CDU) en arts Karl Lauterbach (SPD). Daarnaast willen de politici prostitutie in zijn volledigheid verbieden. Daarin worden nogal wat aannames gedaan. Omdat er nu meerdere gevallen bekend zijn van prostituees die geen registratie, geen huis en geen ziektekostenverzekering hebben, zouden ze overgeleverd zijn aan hun pooiers: ‘Het heropenen van de bordelen helpt deze vrouwen niet, maar een stage of baan die hun levensonderhoud verzekert wel’ staat in dezelfde brief vermeld.