Heerenveen gaat naar ‘ongure’ bordelen kijken

Moeten de ‘ongure’ winkeltjes en bordelen in de Munnikstraat in Heerenveen worden gesloten? De gemeenteraad gaat hier opnieuw naar kijken.

De ChristenUnie wil dat de ,,uitgeleefde hokjes’’, waarin zo’n 20 tot 25 vrouwen werken, op korte termijn dichtgaan, zei raadslid Lia de Heij maandagavond in de gemeenteraadsvergadering. Een motie van haar partij werd echter niet aangenomen. De motie was vrij laat ingediend.

Wel besloot de raad om volgende maand uitgebreid verder te praten over dit onderwerp. Volgens De Heij is dat hard nodig.

Erbarmelijke omstandigheden

,,Het is nu een droevige toestand. Vrouwen moeten er onder erbarmelijke omstandigheden tegen betaling seksuele handelingen verrichten. Betaalde seks is niet meer van deze tijd.’’ Eind juli loopt de vergunning van de seksinrichting af.

Bewoners en ondernemers in de buurt, zoals aan de Gedempte Molenwijk, ervaren volgens haar overlast. Ook van een nabijgelegen gokhal en coffeeshops. Terwijl Heerenveen juist bezig is om het centrum aantrekkelijker te maken. ,,Dat past niet.’’

De ChristenUnie sluit niet uit dat de gemeente de vrouwen, die straks mogelijk zonder werk zitten, gaat helpen met een opleiding.

Bron: Leeuwarder Courant