Duitse ministerie fluit Rijnland-Palts op het laatste moment terug, sekswerk mag niet starten

Op 4 juni kwam het bericht dat de Duitse deelstaat Rijnland-Palts weer prostitutie zou toestaan vanaf 10 juni. Op 8 juni in de avond maakte het ministerie van Volksgezondheid echter bekend dat de bordelen toch niet open mogen.

De Duitse website SWR meldt dat het ministerie dat bekend maakte na een vergadering van het kabinet. Rijnland-Palts zou de eerste deelstaat zijn die weer openging, maar dat gaat dus niet door. Drie redenen staan een opening in de weg.

Ten eerste gaat het om de controle van hygiëne en schoonmaak, instanties geven aan dat ze die niet effectief kunnen controleren. Ten tweede, moeten klanten contactgegevens achterlaten. Dit is in Duitsland ook in bijvoorbeeld restaurants nu de procedure, in geval van een infectieverspreiding kunnen de klanten dan ingelicht worden. Er is twijfel of klanten de juiste contactgegevens zouden geven.

Angst voor ‘sekstoerisme’, Duitsland wil een oplossing voor alle deelstaten

En ten derde er angst voor ‘sekstoerisme’. Aangezien andere deelstaten (en Nederland) nog geen prostitutie toestaan, vreest men dat seksuele diensten en klanten in grote aantallen naar de ene deelstaat zouden gaan. Duitsland kijkt nu naar een uniforme oplossing, die in harmonie gaat met alle deelstaten.