Bedrijven blijven dicht en het illegaal aanbod weer vrij spel!

Althans zo melden bronnen ons dat contactberoepen mogen maar sekswerk niet. We zullen vanavond de officiele mededeling van de MP afwachten, en morgen de website met de details.

Daarna moeten we ons op actie beraden. Dan vervolgen we dit bericht.

Voorlopig alleen een afbeelding van de dode muis voor de koelkast van menig sekswerker en ondernemer die niet voor enige tegemoetkoming in aanmerking kwam en waarvan verwacht wordt ook nu nog steeds loyaal niet te werken… Dat gaat niet zo heel erg lang meer goed!

23-02-2021 – 20.00: We hebben uit de uitleg van de MP begrepen dat contactberoepen mogen… met uitzondering voor sekswerkers. Wat we ook hoorden was de reden waarom andere contactberoepen wèl mogen. Dat was o.m. omdat het ”één op één-contacten’ zijn. Ook de andere argumenten passen bij sekswerk. Het was ook de reden waarom sekswerklers ook per 1 juli 2020 weer aan de slag konden. Dat ging tot november – mede door de extra voorschriften – ook vrijwel zonder problemen goed.

Wat is nu dan de onderbouwing om het herstarten voor sekswerkers nog weer op te schorten. Vergeet ook niet dat het de groep is waar in de meeste gevallen geen enkele tegemoedkoming voor gegeven wordt: lekker goedkope maatregel dus…

24-02-2021 Uit de Kamerbrief – mededeling over de contactberoepen:

Uitgezonderd van deze verruiming zijn de sekswerkers. Dit vanwege de bijzondere aard van het contact dat gepaard gaat met dit beroep en de ervaren moeilijkheden bij het opleggen van aanvullende verplichtingen als het werken op afspraak en het verstrekken van persoonsgegevens ten behoeve van bron- en contactonderzoek.