Barbie slachtoffer van mensenhandel: duo zou haar hebben gedrogeerd en gedwongen tot betaalde seks

DEN HAAG – Samantha de Jong, beter bekend als realityster Barbie, blijkt het slachtoffer te zijn geweest van mensenhandel. Vanaf mei 2021 tot eind augustus 2022 zou ze zijn gedwongen om als prostituee te werken toen ze in een kwetsbare fase van haar leven zat.

Dat bleek vrijdag tijdens een inleidende zitting in de strafzaak tegen de 44-jarige Anthony J. uit Alphen aan den Rijn en de 38-jarige Nancy J. uit Loenen aan de Vecht, die Samantha de Jong in de val zouden hebben gelokt, haar drogeerden en haar dwongen om betaalde seks te hebben. Het geld dat ze daarmee verdiende, moest ze afstaan.Dat Nancy J. ook in de verdachtenbank belandde is omdat zij een tijdje een relatie had met Anthony J., zegt Eekhout. Tegen hem stapelt het belastende bewijs zich op, tegen haar niet, zegt Eekhout. Waaruit volgens haar blijkt dat ze geen twee-eenheid vormden.

Vermoorden

Anthony J. en Nancy J. zouden foto’s en filmpjes van haar hebben gemaakt die op sekssites werden geplaatst en hebben onderhandeld met klanten. Haar id-bewijs, rijbewijs, telefoon en haar honden werden van haar afgenomen en ook zou ze door Anthony J. zijn geslagen. Ze kreeg te horen dat haar partner niet meer om haar gaf. Telefoontjes van haar partner werden door Anthony J. weggedrukt en kaarten die hij stuurde, werden verstopt.

Nancy J. zit behalve als verdachte, ook als slachtoffer in de rechtbank. Zij had ooit een relatie met Anthony J., maar zegt nu dat zij net als Samantha de Jong en een andere vrouw door hem is uitgebuit. Anthony J. zou ook een man met geweld hebben gedwongen om voor hem levensmiddelen te stelen in de supermarkt. Deed hij dat niet, dan kreeg hij klappen en geen drugs.

Bescherming

Anthony J. ontkent dat hij geweld heeft gebruikt. Volgens zijn advocaat Dino Bektesevic was hij inderdaad werkzaam in de prostitutiebranche en kwamen vrouwen juist naar hem toe omdat hij de reputatie had dat hij voor klanten kon zorgen en bescherming bood.

Daarnaast gebruikte Anthony J. volgens de advocaat zelf ook harddrugs „en niet zo’n beetje ook. Iedereen in dit dossier was bijna voortdurend onder invloed. Vandaag zeggen ze A, morgen B en overmorgen kan het weer heel anders liggen.”

Samantha de Jong heeft advocaat Sébas Diekstra in de arm genomen. Hij zegt dat wat zij heeft moeten doorstaan, „enorm heftig en traumatisch was. Ze hoopt de nodige tijd en rust te krijgen om dit alles enigszins te kunnen verwerken. Ze is van plan om haar verhaal en de impact die het op haar leven heeft gehad, te delen tijdens de inhoudelijke behandeling van de strafzaak.”

De inhoudelijke behandeling zal vermoedelijk pas eind 2024 plaatshebben.

Bron:https://www.telegraaf.nl/nieuws/1623416655/barbie-slachtoffer-van-mensenhandel-duo-zou-haar-hebben-gedrogeerd-en-gedwongen-tot-betaalde-seks