Wijzigingen in Schipperskwartier: Negatief reisadvies voor Nederlanders, voor 23.30 van straat en ten alle tijden een mondkapje

In Antwerpen zijn de corona-maatregelen weer aangescherpt. Na een forse stijging van het aantal positief geteste inwoners in de regio, zijn er lokaal in Antwerpen maatregelen genomen. Over sekswerk zijn geen berichten of indicaties dat het stopgezet gaat worden, dus in het Schipperskwartier kan er nog steeds betaalde liefde bedreven worden. Wel zijn er een aantal maatregelen die wel degelijk effect hebben voor sekswerkers én klanten.

Het redlightdistrict (Schipperskwartier) van Antwerpen wordt veelvuldig ook door Nederlanders bezocht voor een sekspleziertje, maar dat is nu niet meer toegestaan. Het Nederlandse kabinet heeft de regio bestempeld ‘code oranje’, waardoor alleen strikt noodzakelijke reizen naar de regio mag (zoals bijvoorbeeld voor werk). En een bezoekje aan een Dame van Plezier valt daar niet onder.

Daarnaast is er een avondklok ingesteld, wat inhoud dat niemand meer op straat mag zijn na 23.30 uur. Sekswerkers kunnen tot 23.00 uur een kamer huren, maar moeten dus wel zelf zorgen dat ze op tijd de deur uit gaan. Hetzelfde geld voor klanten natuurlijk. En waar voorheen voor de klant en sekswerker een mondkapje alleen nodig was op het moment dat de klant daadwerkelijk de kamer binnen komt, moet nu het mondkapje ten alle tijden gebruikt worden. De klant moet er in de straat altijd mee lopen en de sekswerkers moeten achter het venster het mondkapje ook continu op hebben.