Waterweg Wonen wil woning ontruimen vanwege prostitutie, maar huurder mag blijven

Waterweg Wonen wil af van een overlastgevende huurder in Vlaardingen, wiens woning dit voorjaar ook op een website met seksadvertenties verscheen. Ter plaatse was een als prostituee bekendstaande vrouw aanwezig. Toch geeft de rechter geen toestemming om de woning te ontruimen.

Op 14 maart zag een lid van het Regionaal Controle Team Prostitutie een advertentie op de website sexjobs.nl, waarin seks tegen betaling werd aangeboden. De controleur maakte een afspraak en kreeg het adres van een woning in Vlaardingen door. Daar zag de rapporteur ‘een voor hem bekende vrouw’ van wie ‘bekend is dat zij zich prostitueert in Vlaardingen’. De vrouw blokkeerde de toegang tot de woning en zei dat ze ‘alleen massage met happy ending gaf’.

Het voorval was voor burgemeester Bas Eenhoorn van Vlaardingen reden om de woning voor drie maanden te sluiten. Inmiddels is de huurder weer teruggekeerd in de woning.
Overlast

Waterweg Wonen wil de man mede vanwege de online advertentie uit huis zetten. Ook speelt mee dat de corporatie en de man begin dit jaar een ‘laatste-kans-overeenkomst’ sloten. Bij de woningcorporatie kwamen de afgelopen jaren meerdere overlastmeldingen binnen. Ook plaatste de man regelmatig grote hoeveelheden spullen in de algemene ruimten. En omdat de huurder een verstopping in het riool niet meldde, ontstond er ernstige wateroverlast bij de buren.

Begin juli en half november oordeelde de rechtbank in Rotterdam dat de man niet uit huis gezet mag worden. Volgens de rechters is er onvoldoende bewijs dat de woning bedrijfsmatig is gebruikt voor prostitutie en dat de huurder zijn woning daar tegen betaling voor beschikbaar stelde. Ook is volgens de rechters onvoldoende onderbouwd dat de huurder in strijd met de ‘laatste-kans-overeenkomst’ handelde.

bron: https://www.dominaforum.nl/prostitutie-in-het-nieuws/waterweg-wonen-wil-woning-ontruimen-vanwege-prostitutie-maar-huurder-mag-blijven/