Vijf partijen in gemeenteraad Utrecht dienen motie in voor steun opting-in sekswerkers

Op dinsdag 9 juni zal Ellen Bijsterbosch van D66 namens meerdere partijen een motie indienen in de Utrechtse gemeenteraad om opting-in sekswerkers te helpen met de broodnodige financiële tegemoetkoming. De motie wordt ingediend door D66 en wordt ook gesteund door de SP, GroenLinks, ChristenUnie en Student&Starter.

Sekswerkers die voor de corona-crisis werkten bij privéhuizen, escortservices en massagesalons zijn doorgaan genoodzaakt om via de opting-in structuur te werken en via die regeling belasting te betalen. Tijdens de corona-maatregelen hebben ze echter nog geen enkele financiële steun ontvangen.

De motie is naar voorbeeld van de gemeente Deventer, dat eerder deze maand op aanvoering van de VVD-lid Eva Sipman tot een oplossing kwam. Daar is een variant op de TOZO-regeling gemaakt om de sekswerkers die werkten via opting-in wel te kunnen voorzien van een vergoeding. Laten we hopen dat vele gemeenten en de overheid zien hoe het ook kan en dit voorbeeld volgen! Hieronder is de volledige motie te lezen.

Motie voor steun aan opting-in sekswerkers