Tóch nog seksclub in Zundert: vrijheid, blijheid in Saunaclub Le Grand

Waar Club Diana de deuren sluit, opent even verderop in Zundert de nagelnieuwe Saunaclub Le Grand. Puur toeval, en met een totaal andere commerciële seksvariant, meldt de eigenaar. ,,Net als op een hotelkamer, maar dan véél leuker.”

Het is voor bekenden een verbazingwekkende metamorfose, daar aan de Meirseweg. Een beroemde plek, voor velen. Ooit stond er het befaamde café ’t Paaltje. Die naam prijkt nog steeds hoog op de weer witgeverfde gevel van de Franse kap. Later begon de familie Verschueren in de uitgebouwde kroeg de internationaal vermaarde discotheek Barocci, opgevolgd door Club Privilege, de seksclub die enkele jaren geleden ophield te bestaan.

Voor een kapitaal verspijkerd

Zie nu Saunaclub Le Grand. Andere eigenaar, van binnen voor een kapitaal volledig verspijkerd. Hij ontvangt ons gastvrij, maar wil niet met zijn naam, laat staat een foto in de krant. ,,Ik heb niks te verbergen, maar blijf als nieuweling in deze branche nog liever wat anoniem”, zegt hij aan de enorme bar, waar Pools personeel wordt ingewerkt.

Badjassen

Vanaf maandag kunnen sekswerkers en hun potentiële klanten er terecht. Zeven dagen in de week zullen er tientallen dames op zzp-basis aanwezig zijn. De mannen die zich aan de luxe balie melden, mogen na betaling van een standaard entreetarief van 80 euro rechtstreeks door naar de kleedkamers. Om er stuk voor stuk op Le Grand-slippers en in Le Grand-badjassen uit te komen.

,,Iedereen is hier gelijk en wordt hetzelfde behandeld; dat stralen we ook uit met onze badjassen. Bovendien kun je dan geen rare dingen verbergen of meenemen. Telefoon mag wel. Vertegenwoordigers bijvoorbeeld willen toch vaak bereikbaar blijven of tussendoor nog wat afhandelen. Zolang ze er binnen maar geen foto’s mee maken. Da’s verboden, staat in onze 22 huisregels.”

Dagprijzen

,,Feitelijk verlenen wij simpelweg onbeperkt de luxe faciliteiten om elkaar te ontmoeten en seks te hebben. De dames betalen 60 euro per dag, blijven hier net als hun klanten zo lang of zo kort als ze willen. Of ze elkaar leuk vinden en wat ze met elkaar doen en hoe vaak tegen welk bedrag, dat bepalen ze helemaal zelf in goed overleg.”

Niet hoerig

Chic, maar niet té, stond er op zijn verlanglijstje voor de aannemer & co. Luxe, maar ook fris en modern. Mooi én efficiënt. Bedrijfsleider Maja, die de tent met haar vriend Marcel operationeel gaat runnen, geeft trots een rondleiding. Eerder al waren nieuwsgierige buurtgenoten op uitnodiging even op visite. ,,Die keken hun ogen uit, hadden een heel andere uitstraling verwacht. Iets hoerigs, maar niet dit.”

Locker 182

De kleedkamer met 182 lockers en enorme douches zou in geen enkele herensociëteit misstaan. De sauna is klaar, de naastgelegen hamam bijna. In het openbare clubgedeelte met tal van zitjes is ook een erotische cinema. En als een paaldanseres op de marmeren bar haar kunstje wil doen, gaat de kolossale luifel per afstandsbediening omhoog. Naast het ligterras wordt nog gewerkt aan een buitenkeuken.

,,Je wordt als klant voor jouw entreegeld al verwend met drankjes en hapjes, of je nou één uur of vijf uur binnenblijft’’, belooft Maja. Seks mág, maar hoeft niet. Maar als ze eraan willen beginnen, verrichten ze die handelingen louter boven. Dat kan langs de galerij van de club in een van de kamers 1 tot en met 19.

Formule 1 kijken

Keurig in alle opzichten, maar er valt qua kamer niets te kiezen. Tweepersoonsbed, hotelkunst aan de muur, uitgebreide wastafel en een grote box met tissues. Voor een douche moet je in de kleedkamers zijn. ,,Maar je kunt beneden ook nog even Champions League gaan kijken of Formule 1. Hebben we ook. En als je dan nog een keer naar boven wilt en je gedraagt, houdt niemand je tegen.’’

Verdienmodel

Het verdienmodel voor de eigenaar is erbij gebaat dat vooral veel mannen zijn club weten te vinden en hun auto’s achter de metershoge coniferen parkeren. Voor de inkomsten van de zzp’ers die zich elke werkdag met een legaal paspoort moeten laten registreren, draagt hij geen financiële verantwoordelijkheid.

,,Dit is dan ook een totaal ander verdienmodel dan bijvoorbeeld Club Diana had. Daar waren de vrouwen gebonden aan de klanten van de club en werden sociale lasten ingehouden. Hier hebben wij daar geen bemoeienis mee en bepalen ze hun eigen werktijden en inkomsten.”

Geen pooiers

,,Wij zorgen ervoor dat ze veilig en schoon kunnen werken, bepalen niet wat ze met wie moeten doen en hoe vaak. Het is hier volgens mij voor beide partijen beter dan ergens achteraf. En natuurlijk gaan we de vrouwen in de gaten houden; dat ze niet door pooiers worden uitgebuit, dat ze gezond blijven en zich ook laten controleren. Het gaat tenslotte ook om de naam van ons bedrijf.”

De vrouwen die zich tot nu toe hebben aangemeld – er zijn nog vacatures – komen oorspronkelijk uit vooral Nederland, Polen, Bulgarije en Roemenië. Als de saunaclub eenmaal bekender is, zouden er wellicht wel honderd emplooi kunnen vinden, is de inschatting.

Knallen

,,De een komt hier voor de hele week, de ander voor een paar middagen of avonden. Vrijheid, blijheid”, aldus de eigenaar, die uitgebreid door de gemeente Zundert is gescreend en de vereiste exploitatievergunningen voor het horecabedrijf en de seksinrichting op zak heeft. ,,Na de overname van het pand heb ik hier drie jaar keihard naartoe gewerkt en geleefd. Nu moeten we met z’n allen gaan knallen.”

Bron: https://www.ad.nl/breda/br-toch-nog-seksclub-in-zundert-vrijheid-blijheid-in-saunaclub-le-grand~abfa4fa5/