Tip aan de overheid hoe simpel illegale prostitutie te bestrijden is

Wil de overheid echt een betere positie voor de sekswerker, dus de legale vergunde? Waarom pak je de illegaliteit dan niet aan en dat kan simpel. Je hoeft niet iedere illegale prostitutee te controleren die dagelijks vaak wisselend op duizenden verschillende hotel-, vakantiepark-, air b&b-, thuisontvangstlocaties zitten. Dat is niet te handhaven en te controleren waar men duizenden agenten voor nodig heeft, waarom het dus nu ook amper gebeurt, want men heeft al structureel teweinig mankracht bij politie om bijvoorbeeld drugscriminaliteit, criminaliteit in het algemeen en andere problemen in ons land te bestrijden of te handhaven.

Doordat onze overheid nu met verkeerd beleid het sekswerk in het algemeen juist verder stigmatiseert en criminaliseert en met name juist de toegestane vergunde legale seksbranche. Kan de illegale en dus NIET toegestane seksmarkt groeien. Met amper toezicht op misstanden zoals minderjarigheid, hygienische werkplekken, veiligheid voor de sekswerkster, belastingafdracht, gedwongenheid, mensenhandel etc. etc. tot gevolg.

Vergunde sekswerkers en seksbedrijven mogen in kranten als het Algemeen Dagblad en de Telegraag alleen een advertentie plaatsen als zij hun vergunningsnummer erbij zetten. Dit is dus te controleren en te handhaven.

Waarom maakt de overheid deze wet ook niet voor internet waar de illegale seksbranche zeker 90% van hun klantenstroom vandaan haalt. Maak een wet dat een seksbedrijf en sekswerkster alleen met een vergunningsnummer online mag adverteren. Indien dit vergunningsnummer niet aanwezig is geen online advertentie, of de eigenaar van de website een boete laten betalen of website ofline laten zetten door justitie. In verhouding weinig mankracht voor nodig vanuit justitie en je treft direct de illegale markt.

Daarnaast kan men dan de legale vergunde sekbranche met een beter en positief beleid beter begeleiden en handhaven. Zodat daar meer zicht is op misstanden. Nu wordt vrijwel alleen de legale vergunde sekbranche gecontroleerd en gehandhaafd en is er geen omkijken naar de hard groeiende illegale markt.

Waarom houdt men nu bijvoorbeeld de vergunde seksbranche gesloten vanuit angst voor vele besmettingen van het coronavirus, en laat men dat wel toe op de nu sterk groeiende illegale seksmarkt waar nu vele dames uit nood in actief zijn omdat ze geen hulp krijgen + de dames die daar al werkzaam waren. Criminaliteit, mensenhandel, gedwongenheid en zwart werk wordt daar nu massaal gestimuleerd door de overheid die de totale grip op de prostitutie daardoor verliest. Welke politici worden nu eens wakker en willen echt de misstanden aanpakken en de legale vergunde sekswerkers een goede veilige werkplek en voorwaarden geven dus met rechten? (dat laatste qua rechten is nu zeker niet het geval).