Sekswerk in België mag weer starten vanaf nu, maar het gebeurt nog niet

Reikhalzend is ernaar uitgekeken, het moment waarop de corona-maatregelen versoepeld worden zodat sekswerk weer mogelijk wordt. In België mag het vanaf 8 juni weer, maar op welke manier is nog dermate onduidelijk, dat er nu nog niet mee gestart wordt. De gemeente Antwerpen streeft naar een start op 15 juni.

De steden mogen zelf bepalen hoe ze dit invullen, op dit moment is ook voor ons onduidelijk of er al ergens op legale wijze gestart is met sekswerk vandaag. In de gemeente Antwerpen is de raamprostitutie gevestigd in het Schipperskwartier met 280 werkplekken. Deze gemeente lijkt wel relatief snel op actie over te willen gaan, zodat er op maandag 15 juni daadwerkelijk gestart kan worden.

Woensdag 10 juni meer duidelijkheid voor opening in Antwerpen

Op woensdag 10 juni is er een vergadering waarin duidelijk moet worden hoe er gewerkt mag worden in Antwerpen. Wat wij horen van een aantal dames die voor de sluiting ook al in het Schipperskwartier werkten, is dat de werktijden anders gaan worden. Voorheen waren er tot diep in de nacht dames aan het werk, nu zou een mogelijk scenario zijn dat om 01.00 uur de nachtshift afgelopen moet zijn en de ochtendshift mag starten vanaf 07.00 uur. Tussen die tijden zouden de ramen dan gesloten zijn.