Seksclub-eigenaar aan tafel bij Op1: ‘Meisjes betalen belasting, maar velen krijgen nu niks’

In de uitzending van Op1 op 24 mei, zat de eigenaresse van Club LV aan tafel bij Jeroen Pauw en Fidan Ekiz. Samen met sekswerkster Moira en ex-sekswerker Jennifer om te praten over de huidige situatie waarin sekswerkers niet aan het werk mogen als gevolg van de corona-maatregelen. 

Lotte Alberg is eigenaresse van Club LV en stelt dat sommige dames haar apps sturen dat ze de wanhoop nabij zijn omdat velen geen steun ontvangen. Moira krijgt de vraag waarom sekswerkers geen gebruik kunnen maken van de landelijke TOZO-regeling: ‘Dat is vanwege de opting in, je bent eigenlijk geen zzp-er maar ook geen werknemer. Het is een soort fictief dienstverband. Je hebt dus alles risico’s van een ZZP-er en geen voordelen van het werknemer zijn.’

‘In deze situatie laten ze ons echt gewoon zitten’

Alberg gaat daar verder op in: ‘Iedereen die werkt via opting-in krijgt niks. De meisjes betalen altijd netjes belasting en dat vind ik ook normaal, dat hoort bij een sociaal stelsel. En in deze situatie laten ze ons echt gewoon zitten.’ Daarnaast ziet ze dat door het uitblijven van hulp, sommige dames toch illegaal aan de slag gaan: ‘En die worden soms ook minder prettig behandeld, iemand zei tegen mij ‘ik ben weer terug bij af’ , het is alsof het weer illegaal is.’ Prestentator Pauw reageert daarop met: ‘Het wordt nu niet beloond alsof het legaal is’.

Bekijk het hele gesprek terug op Youtube.

 

1 gedachte over “Seksclub-eigenaar aan tafel bij Op1: ‘Meisjes betalen belasting, maar velen krijgen nu niks’”

Reacties zijn gesloten.