Mogen de privehuizen weer open op zaterdag 15 januari?

Het bekende ritueel, een paar dagen voor de persconferentie over corona-maatregelen lekt alle informatie al uit. Het is al duidelijk dat contactberoepen weer mogen starten, waarschijnlijk al vanaf morgen zaterdag 15 januari. En hoewel sekswerk wel onder de categorie contactberoepen valt, is bij besluiten in het verleden toch vaak een aparte uitzondering gemaakt voor sekswerk-locaties. Mogen privehuizen weer open of niet?

Het blijft voor de sekswerkers en exploitanten altijd nog afwachten. Tijdens de persconferentie zal blijken wat er echt gaat gebeuren… Zou je denken. Want we hebben ook al meegemaakt dat Mark Rutte wel sprak over contactberoepen, maar met geen woord repte over sekswerkers. En vervolgens na de persconferentie op de website van Rijksoverheid.nl stond dat sekswerk toch niet mocht starten, terwijl kappers en masseurs wel aan de slag gingen.

En als sekswerk-locaties open mogen dan is er ook de vraag of de sekswerkers en exploitanten er klaar voor om open te gaan, als ze vrijdag-avond pas weten of ze open mogen de volgende ochtend? Of schuiven ze de startdatum op naar aanstaande maandag? Hou de website en social media van je favoriete privehuis goed in de gaten vanavond! Wordt het toch weer spannend…