Meiden van seksclub staan te popelen om weer te beginnen: ‘Klanten missen toch die uitlaatklep’

Er stonden vandaag alvast zes ongeduldige heren aan de deur van de bekende Dordtse seksclub Villa Weizigt. Ze kónden niet wachten, maar kregen toch nul op het rekest. Binnenkort komt daar waarschijnlijk verandering in: contactberoepen mogen weer aan de slag. Sekswerkers dus ook. ,,De meiden staan te popelen. Ze missen het ontzettend.”

De vlag gaat uit bij de seksvilla. Maar wél voorzichtig. ,,Voor wat ik nu kan zien, blijft de horeca waarschijnlijk dicht, dus ook bij ons, maar mogen de kamers in ieder geval weer open. Oftewel: de dames mogen weer klanten ontvangen. Hoe dat dan werkt? Dan moeten klanten gewoon direct naar boven doorlopen en kunnen ze niet eerst even ontspannen een drankje drinken aan de bar”, vertelt de eigenaresse die liever niet heeft dat haar naam bekend wordt.

Het is een beperkte openingsmogelijkheid, maar wel één die gretig wordt aangegrepen. De (vaste) bezoekers hebben zich wekenlang in moeten houden en er is inmiddels een dringende behoefte ontstaan aan een uitlaatklep, weet de eigenaresse. ,,Dat hoor je van iedereen! We zijn natuurlijk heel blij. En vooral de klanten zijn het. Vandaag stonden er nog zes mannen aan de deur! Die hebben we moeten weigeren. Maar dat geeft ook wel aan hoe iedereen snakt naar de opening.”

Ook de dames, de sekswerkers, hebben er zin in. ,,We weten natuurlijk nog niet wat de openingstijden mogen zijn. In november en december vorig jaar bijvoorbeeld, konden we overdag maar open van elf tot vijf uur. Dat is niet ideaal voor een nachtclub. Maar dan nog heb je zo’n tien klanten per dag. Als er dan vijf meiden werken, hebben die tóch twee mannen per werkdag. Kunnen ze daarnaast nog wat schoonmaken en administratie doen, om aan het werk te blijven.”

Ideaal is het niet. ,,Mooiste zou zijn als we helemaal open waren. Ik begrijp ook dat dát niet kan met het aantal besmettingen. Maar we gaan nu het derde coronajaar in, en we raken wel een beetje ongeduldig. Wat je aan geld van de overheid krijgt is echt minimaal. Maar, dat gezegd hebben, alles is beter dan helemaal niks’’, zegt de eigenaresse van Villa Weizigt.

‘Die komen er weer aan!’

De meiden zijn in ieder geval alvast onderweg naar Dordrecht, nadat het ‘goede nieuws’ uitlekte. ,,Veel meiden zitten in hun thuisland: Roemenië, Bulgarije, Spanje en Duitsland. Die komen er weer aan!”

Bron: AD.nl