Gemeente Capelle aan den IJssel sluit illegaal bordeel in woning

Burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel heeft vrijdag een woning gesloten waar illegale prostitutie plaatsvond.

In de woning troffen handhavers van het Regionaal Controleteam Prostitutie en Mensenhandel twee slaapkamers aan die ingericht waren om klanten te ontvangen. Er was één prostituee aanwezig.

De bewoonster stelde haar huis voor betaalde seks beschikbaar. Zij had al eerder een waarschuwing gekregen. Via onderzoek, door het nalopen van seksadvertenties, ontdekte het Regionaal Controleteam Prostitutie en Mensenhandel dat er opnieuw illegale prostitutie werd bedreven.
Dagvaarding

De vrouw – op wiens naam de woning staat – en de prostituee kregen een dagvaarding. Het is nog onduidelijk of de vrouw tegen haar wil in de woning werkte. ,,Dat zal allemaal door het Openbaar Ministerie worden onderzocht’’, zegt een woordvoerder van de gemeente Capelle aan den IJssel.

Het Regionaal Controleteam Prostitutie en Mensenhandel is een samenwerking van de politie, handhavers en de gemeenten Capelle aan den IJssel, Schiedam en Vlaardingen.

De IJsselgemeente zet stevig in op de aanpak van illegale prostitutie. ,,In woonwijken zorgt het voor overlast, de vrouwen zelf kunnen slachtoffer zijn van mensenhandel.’’