‘Een seksclub is niet zo coronaproof’ en dus dreigt er een einde te komen aan de Julia Bar in Nuland

Tientallen jaren lang was seksclub Julia Bar een vertrouwd gezicht aan de Rijksweg in Nuland. Maar dat zal niet lang meer zo zijn. Er zijn plannen om op de plek van de club woningen te bouwen.

Roger Heesakkers, eigenaar van de Julia Bar, en de Nulandse ondernemer John van der Doelen zijn samen bezig om er iets nieuws neer te zetten. ,,Al in november 2020 heb ik de eerste aanvraag bij de gemeente Den Bosch gedaan om er iets anders van te maken. Woningen zijn toch meer coronaproof dan een seksclub”, zegt Heesakkers. ,,In januari 2021 heb ik contact met John gezocht.”

De grond achter de Julia Bar is van Nulander Van der Doelen, directeur van prefab-bouwer Barli in Uden, en zijn zus. ,,Daar zouden vier woningen gezet kunnen worden, maar we willen meer dan dat. En dan is waar nu de Julia Bar staat een goede plek.” Van der Doelen en Heesakkers hopen er zo een mooie entree van Nuland voor te maken. ,,Aan de ene kant van de straat heb je Van der Valk-hotel Nuland, dat hartstikke mooi aan het worden is. Maar dan wil je aan de andere kant ook iets moois natuurlijk. Hopelijk kunnen we daar aan de slag”, zegt Van der Doelen.

Sinds 1978 in de familie

Voor Heesakkers was het niet zo makkelijk om te besluiten te stoppen met de zaak. In 1978 kocht zijn vader Hans het pand – eerder zat er een kroeg in – om er een seksclub te beginnen. ,,Toen ik dus zei dat ik er iets anders mee wilde doen, is er wel even flink gescholden thuis. Maar samen met John ga ik er iets moois mee maken.”

Het is volgens hem niet zo dat de seksclub te lijden had onder weinig klandizie. ,,Natuurlijk, in tijden van corona is het wat minder. Maar vóór corona draaiden we prima en dat zouden we ook doen als alles weer normaal zou zijn. Veel mannen zeggen de Julia Bar wel te kennen om er vervolgens aan toe te voegen dat ze er nooit zijn geweest, maar wij weten wel beter”, zegt hij lachend.

Praten met de gemeente

Van der Doelen en Heesakkers zouden liever gisteren dan vandaag beginnen met de bouwplannen, maar de gesprekken met de gemeente lopen nog. ,,Dat gaat niet zo snel als dat we willen”, zegt Heesakkers. ,,Op ons perceel zit een bouwbestemming, maar op die van de Julia Bar een horecabestemming. We hopen daar snel uit te komen met de gemeente. Het liefst zouden we er dus woningen bouwen, maar mocht dat niet mogelijk zijn, dan kijken we naar alternatieven”, vult Van der Doelen aan. In het voorjaar zou er meer bekend moeten zijn over de plannen.

Bron: AD.nl