België opent de maatschappij: Zeer waarschijnlijk sekswerk vanaf 9 juni

In België is een persconferentie van de overheid, waarin is aangekondigd dat op 9 juni allerlei versoepelingen gaan plaatsvinden. Horeca zal volledig de deuren mogen openen en ook de fitness scholen mogen weer open. De Belgische overheid spreekt vrijwel nooit openlijk over sekswerk, maar alle lichten lijken op groen te staan dat ook de raambuurten en bordelen weer mogen openen vanaf 9 juni.

“Nu de meest kwetsbaren zijn beschermd, maken we een ommeslag. We stappen over van collectieve verantwoordelijkheid naar individuele verantwoordelijkheid” verklaarde Belgisch premier Alexander De Croo in de persconferentie. De slag om de arm is wel dat er bepaalde doelstellingen behaald moeten worden, minstens 80% van de risico-patiënten moeten hun geplande eerste prik ook daadwerkelijk gehad hebben voor 25 mei. En ook moet het aantal patiënten op de IC gedaald zijn.

Sekswerk is officieel niet legaal in België maar wordt gedoogd. Dit zorgt er voor dat de overheid vrijwel nooit openlijk spreekt over het openen van de sekswerk-locaties.