Airbnb neemt stelling in zaak van illegale prostitutie in Groningen

Op 11 januari is in Groningen in een woning twee vrouwen aangehouden, die worden verdacht van illegale prostitutie. De woning werd verhuurd via Airbnb, de eigenaren van de woning zijn in het buitenland en waren niet op de hoogte dat hun huis hiervoor werd gebruikt. Airbnb heeft nu ook van zich laten horen.

De twee vrouwen kwamen op het spoor van de gemeente terecht, die constant speuren naar advertenties. Daar kwam het adres uit en de politie ging over tot huiszoeking. Airbnb laat weten aan Oogtv.nl dat ze actie hebben ondernomen: “De betreffende gast is van ons platform geschorst gedurende de looptijd van het onderzoek. We ondersteunen de host, en staan klaar om de politie op elke mogelijke manier bij te staan.”

“Geavanceerde technologieën om illegale activiteiten te helpen voorkomen”

Airbnb zegt ook actief bezig te zijn te zijn om dit soort zaken te voorkomen: “We gebruiken geavanceerde technologieën om illegale activiteiten te helpen voorkomen en incidenten zijn dan ook zeldzaam. Onze 24/7 hotline voor buren geeft iedereen de mogelijkheid om problemen bij ons te melden. We treden op tegen iedereen die onze strikte voorwaarden schendt”. Dat de illegale activiteiten in Groningen door de gemeente werden ontdekt en niet door de ‘geavanceerde technologieën’ van Airbnb bewijst het tegendeel.