Werken als prostituee? 4 op de 10 vrouwen fantaseert er over

In een enquête onder 2700 vrouwen (18 jaar en ouder) werden vragen gesteld over het laten betalen voor seksuele service en of ze daar over gefantaseerd hebben. Het werken als prostituee komt daar vaker in naar voren dan je misschien verwacht.

Van de ondervraagden in een onderzoek van Linda, kon 32% wel voor zich zien dat ze echt betaald zou worden voor een seksuele service. Een klein deel heeft dit daadwerkelijk in de praktijk gebracht, 6% heeft de vraag ‘Heb je ooit laten betalen voor een seksuele service’ positief beantwoord. Bij die 6%, staat prostitutie bovenaan gevolgd door porno en striptease.

Erotische fantasie of echt sekswerken?

53% van de vrouwen heeft een erotische fantasie over betaald krijgen voor sekswerk. De meeste fantasieën zijn ook hier over werken als prostituee. In de slaapkamer is dat door 1 op de 10 vrouwen met hun bedpartner ook wel eens als rollenspel gedaan.

Het in de praktijk brengen van die fantasie is een stuk minder, 12% van de vrouw zou het eenmalig wel eens willen proberen. 2% ziet het als mogelijkheid voor hun dagelijkse beroep.