Voorlopig geen herstart prostitutie. Wat nu?

In het vragenuurtje over Corona is op 16 april in de Tweede Kamer ook gezegd dat prostitutie niet direct zal worden toegelaten. Ook al heeft ieder van meet af aan al begrepen dat het zeker niet voor 1 juni was: hou er maar rekening mee dat het nog eens máánden kan duren voor men het beroep weer vrij wil geven.

Het is dus erg onduidelijk wanneer de branche weer activiteiten mag ontplooien. Het is dan ook zeer de vraag of het zin heeft om de sekswerkers nog in de opting-in-loonadministratie op te nemen na 16-03-2020; mede omdat ook onduidelijk is wie van de sekswerkers nog terugkeert tegen de tijd dat de bedrijven weer open mogen.

De beslissing van de overheid om de sekswerkers, die hun inkomsten verworven hebben via de Opting-In,  geen recht te verstrekken op de speciale regeling van de Bbz zal met zich mee brengen dat een aantal dames niet meer wil terugkeren in de Opting-In. Men voelt zich gegriefd en achtergesteld bij hen die als ZZP-er wèl beroep op de tegemoetkoming kunnen doen.

Een aantal ondernemers en sekswerkers zijn nu al zo verbolgen over het feit dat de dames niet voor de Bbz regeling in aanmerking komen dat ze gisteren al direct hebben besloten alle dames af te melden als aanloop naar een nieuwe start met mogelijke ZZP-ers.

Het opzeggen van uw eigen contract met de Belastingdienst is vooralsnog niet verstandig; bovendien in Amsterdam is dat een vergunningverplichting. Het zal dan ook eisen stellen aan uw bedrijfsplan.

Het afzeggen van de opting-in van de sekswerker is geen risico; het betekend dan ook dat niet elke maand toch nog de nihil-loonstroken moeten worden opgemaakt en U krijgt dan ook niet het gezeur van de deurwaarders met loon-vorderingen cq. niet terechte derden-vorderingen meer.

Bron: ver-nieuws.nl