Eén van de twee partijen voor Nieuwe Zandpad haakt af

De partij, die op het Nieuwe Zandpad in de markt was als eigenaar/exploitant, wilde per se de eerste 32 werkruimtes krijgen vanaf de Vecht.

Met de andere partij die de werkruimtes wil bouwen en verhuren aan exploitanten lopen de gesprekken nog. Dat traject loopt vertraging op, valt op te maken uit een brief van burgemeester Van Zanen aan de Utrechtse gemeenteraad.

Bestemmingsplan

Beide investeerders wilden samen in totaal 128 werkruimtes realiseren, waarvan zes voor ZZP’ers. Het bestemmingsplan biedt plaats aan 162 ramen. De gemeente voert inmiddels verkennende gesprekken met enkele nieuwe kandidaten om de resterende plekken in te vullen nu één van twee partijen is weggevallen.

De verwachting is dat op zijn vroegst deze zomer gestart kan worden met het bouwrijp maken van de locatie in Overvecht. Elke investeerder dient exploitanten te vinden die ieder maximaal 32 ramen mogen verhuren. Gezamenlijk zijn dan 160 ramen gevuld. De investeerder met het beste plan krijgt de twee overgebleven ‘bonusramen’, die aan ZZP’ers moet worden verhuurd. De investeerder die solo is overgebleven heeft de twee extra ramen toebedeeld gekregen.

Schone lei

De werkramen dienen ter vervanging van de prostitutieboten die in 2013 werden gesloten na signalen over misstanden. De gemeente wilde van de vorige exploitant af en besloot het ‘Nieuwe Zandpad’ met een schone lei te beginnen in de vorm van een prostitutiezone op een locatie vlakbij de oude. Dat bleek de start van een lange procedure, die keer op keer vertraging opliep. Pas als de ontwikkelaars door de Bibob-procedure zijn gekomen – waarin getoetst wordt of zij geen criminele activiteiten op hun kerfstok hebben – worden hun namen bekend gemaakt.

Bron: DominaForum.nl