Sekswerkers Wallen starten fundraiser voor kankerbehandeling collega

Sekswerkers op de Amsterdamse Wallen zijn een fundraiser gestart voor één van hun zieke collega’s. Bij de Roemeense sekswerker Cindy (werknaam) is namelijk mediastinale kanker geconstateerd. In totaal drie tumoren van 7 cm werden bij de sekswerker gevonden. Volgens de Nederlandse ziekenhuizen is er niets meer wat ze voor haar kunnen doen, maar in Duitsland is er nog een mogelijkheid voor een chemotherapie die haar waarschijnlijk wel kan helpen.

Helaas zijn de kosten voor de chemotherapie in Duitsland fors en worden deze niet gedekt door de zorgverzekering. In totaal heeft Cindy nog drie maanden van chemotherapie in Duitsland nodig van €3900 per maand, wat in totaal neerkomt op bijna €12.000. Een flink bedrag dus wat nauwelijks op te brengen valt voor Cindy.

Om die reden zijn sekswerkers van Red Light United, de belangenvereniging van sekswerkers op de Wallen, een eigen fundraiser gestart om geld op te halen voor Cindy. Het geld wat gedoneerd wordt gaat rechtstreeks naar Cindy toe en wordt dus niet gebruikt om de belangenvereniging zelf mee te financieren. Red Light United hoopt hiermee om een bijdrage te kunnen leveren aan Cindy haar strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte.

Wil je ook doneren aan Cindy? Dat kan via deze link.