Seks met een pop? Het kan straks in het bordeel van Priscilla

Zwolle krijgt een opvallend nieuw privéhuis. Op de plek van voormalig bordeel Eros aan de Kamperstraat opent in januari Zwols Pleziertje. Tevens het eerste bordeel in Nederland waar je kunt vrijen met poppen.

Hoe gaat ze zichzelf noemen? Madam? Zo’n struise dame met een zwaar parfum en lange zwarte wimpers? Priscilla van Limbeek (40) lacht. ,,Ja, zo heet dat, hè. Eigenlijk word ik een moeder voor de dames die hier werken. Ik zorg goed voor ze, leg hen in de watten. Dan komt de rest vanzelf.”

De onderneemster runt al langere tijd erotiekzaak Le Femme in de Thomas a Kempisstraat. Lingerie en speeltjes, zowel voor hem als haar. ,,Want ik houd het graag vrouwvriendelijk”, vertelt ze. Geen handel vanachter smoezelige gordijntjes. Oh nee. Eerder een beetje chique. En ze volgt de trends. Afgelopen najaar stond ze in de IJsselhallen, op de erotiekbeurs van Bobbi Eden.

Toch komt ze uit een heel andere hoek. Van Limbeek werkte lange tijd bij de kindertelefoon, maar ook als jeugdhulpverlener in de vrouwengevangenis. Daar hoorde ze veel verhalen over seksuele uitspattingen. Ze sprak er zelf makkelijk over. Het wereldje intrigeerde haar. Toen er een verkoopster werd gezocht in een seksshop, solliciteerde ze. Nogal een verandering. Later begon ze een eigen winkel. Ze houdt van het ondernemen. Inclusief hippe bedrijfswagen en fancy visitekaartjes.

Seks moet weg uit het schimmige sfeertje, vindt ze. Want ze ondervindt nog altijd weerstand. ,,Het is eerlijke handel. Een markt van vraag en aanbod.” Ook lost het in haar ogen problemen op. ,,Je hoort zoveel narigheid. Een man kan beter bij ons komen, dan dat-ie een vrouw een steeg in trekt.” Het oudste beroep hoort er gewoon bij, vindt ze. ,,Iedereen zoekt intimiteit, maar dat is niet altijd bereikbaar. We helpen jong en oud. Ook de weduwnaar die zijn vrouw mist.”

Specifieke wensen

De winkel loopt lekker en blijft gewoon. Maar het biedt genoeg basis om iets nieuws te doen. ,,Ik heb nu vaak klanten met specifieke wensen. Ik weet wat ze willen, maar ik kan het niet aanbieden.” Ze is er zogezegd naartoe gegroeid. Een eigen bordeel. Op de plek van Eros, een bekende naam in het Zwolse circuit. Uit de tijd dat de stad nog grossierde in seksclubs. De vorige ondernemer moest stoppen door ‘boekhoudkundige problemen’. Ze kent hem niet. Het pand huurt ze van Peter Ekkel. Hij is ook eigenaar van het achterliggende pand waar Club Angels in zit. Een nachtclub.

Van Limbeek gaat vijf dagen per week open, van laat op de ochtend tot vroeg in de avond. Alleen maandag en dinsdag is ze gesloten. ,,Ik heb nog een dochter van 12 thuis, ik wil er ook voor haar zijn. Qua veiligheid zit het wel goed. De deur voor zit altijd op slot. Als je dronken bent, kom je niet binnen. Een camera filmt bezoekers. Overdag ben ik er, ‘s avonds mijn man.”

Honderd euro

Een uurtje kost zo’n honderd euro. Ze krijgt drie kamers voor het reguliere werk. Een daarvan is extra luxe. Met overal spiegels, een tweepersoons douchecabine, tevens massageapparaat en sauna. Per dag zijn er drie dames beschikbaar. Ze wil zo’n acht tot tien dames contracteren. Het team is nog niet compleet. ,,Die roulatie houdt ‘t voor iedereen leuk. Ik heb wel contact met andere privéhuizen. Die uitwisseling zal er zijn. Bij mij geen vrouwen die worden afgeperst. Daar sta ik 100 procent voor. Je werkt hier omdat je het zelf wilt.”

Voorkeur

Naast die drie kamers – met barok behang en veel zilver en zwart – heeft ze twee kleine kamertjes waar heren zich laten bedienen door een speciaal apparaat dat is verbonden met een televisietoestel. Masturbatie volgens de laatste inzichten. ,,En we krijgen dus een speciale poppenkamer. Ik heb er twee in Japan laten maken. Een smalle en een iets vollere dame. Die kan je via de site of WhatsApp reserveren. Je geeft je voorkeur door. Kleding, pruik, make-up. Dan maken we ‘t vooraf klaar.”

Wegwerpvagina

De kamer krijgt ook de uitstraling van een poppenhuis. Mannen genoeg die daar iets mee hebben, weet ze. ,,Op meerdere plekken in Nederland wordt al geëxperimenteerd, maar wij zijn ‘t eerste bordeel waar dit kan.” De pop wordt na afloop helemaal gedesinfecteerd. De zaadlozing gebeurt in een wegwerpvagina. Een sleeve, die je na gebruik vervangt. Niet ieders kopje thee misschien. Maar ze wil ermee knallen. Geld verdienen, zodat ze ook de zolder kan opknappen. Want daarvoor heeft ze allerlei plannen, die ze nog even geheim houdt.
Van Limbeek wil deze maand open, maar het is flink doorwerken. Het pand wordt grondig opgeknapt, met hulp van haar schoonvader, die niet over één nacht ijs gaat. Ook de GGD doet nog een controle, waarna de gemeente een stempeltje kan zetten.
,,Ik heb met de verhuurder afgesproken dat ik ‘t een jaar probeer. Maar dit gaat echt wel wat worden.”

Bron: De Stentor