Rugbyclub The Hookers denkt er na bijna 50 jaar toch over om naam te veranderen

Na bijna vijftig jaar gaat rugbyclub The Hookers in Hoek van Holland mogelijk verder onder andere naam.

Die naam – The Hookers – zorgt de laatste tijd voor wat ongemak. De Hooker is niet alleen een positie in het rugbyveld, maar staat in het Engels voor hoer. En dat doet bij sponsoren de wenkbrauwen fronzen.

Volgende week vrijdag beslissen de leden over de naamsverandering. Maar zit het dorp te wachten op een naamsverandering? Of maakt het niet zoveel uit? Jos Moonen is in 1974 betrokken bij de oprichting van The Hookers. Nota bene op zijn verjaardag. De visite neemt hij mee naar de club, en hij schrijft ze meteen in.

Achter de clubnaam zit een logische gedachte. Hoek van Holland: de hoek van Holland. En hook klinkt als hoek. Bovendien is de hooker een positie op het veld. “Het was een leuk geintje”, blikt Moonen terug. Het doet hem pijn als de leden besluiten tot een naamsverandering, maar hij begrijpt de gevoelens wel. “Dalijk vertelt een Engelse trainer thuis: ‘Ik ga naar The Hookers’. Dan zeggen ze: ‘Wat? Jij naar de hoeren?’ Dat ga je krijgen.”

Bal

Hoekenezen op straat vinden de ontstane ophef maar onzin. De een noemt het een schitterende naam, terwijl de ander niet eerder de link met hoeren heeft gelegd. De oliebollenverkoopster op het Brinkplein snapt de clubnaam wel. “Het heeft allebei iets met een bal te maken.”

Volgende week vrijdag hebben de leden het laatste woord.

Stap op je kruk, Hookers! Hookers!

Wij van Privehuizenblog konden een lach ook niet onderdrukken, toen we op de website thehookers.nl zagen dat er een senioren team is dat ‘Old Suckers’ heet. En dat in het clublied deze zin voorkomt: “Stap op je kruk, Hookers! Hookers!” De ‘raamdames’ kunnen zich hier vast in herkennen!

Bron: wos.nl