Rechtszaak: Afspraak voor triootje kan Bosschenaar opbreken: ’Ik wist niet dat ze 17 jaar was’

,,Alle alarmbellen hadden af moeten gaan’’, zei officier van justitie Revis over een Bosschenaar (37) die maandag terechtstond voor ontucht met een minderjarige Bossche prostituee (17). ,,Ik had zorgvuldiger moeten zijn”, zegt de verdachte nu. ,,Maar we hebben alleen een kopje thee gedronken, want de sfeer was niet goed.’’

In juni 2018 verkeerde hij in ‘een andere levensfase’, zoals hij het zelf noemt. Hij wilde thuis een trio beleven en reageerde daarom op een advertentie waarin zich twee vrouwen aanboden voor 300 euro. Volgens de man kwam er niks van terecht. Ook niet met het minderjarige meisje dat aangifte deed. ,,Ze was super stoned en er kwam niks uit. Na een kopje thee is ze met het andere meisje weggegaan. Er is niks gebeurd. Maar ik heb wel betaald, want ze hadden er toch tijd ingestoken om naar mij te komen.’’

‘Ik was in slaap gevallen’

Als de man zegt ‘afhoudend’ te zijn geweest, verwijst de voorzitter van de rechtbank naar appjes die man naar het meisje stuurde. Daaruit blijkt dat zij enkele dagen later een nieuwe afspraak hebben gemaakt. Maar toen de man om half vijf ‘s nachts vroeg waar zij bleef, was het antwoord: ‘Sorry schat, ik was in slaap gevallen’. De verdachte moet daarop toegeven dat dat niet valt te bestempelen als terughoudend. ,,Maar ik had nog iets te goed, omdat de vorige keer niks was gebeurd.”

De Bosschenaar geeft toe dat de zeventienjarige een ‘knap meisje’ is, maar hij zegt nooit te hebben getwijfeld over haar leeftijd. “Ik dacht dat ze minstens 18 jaar was. Want toen ik haar vroeg om direct een foto te sturen, zei ze dat dat niet kon, omdat ze aan het rijden was.” Ze bleek te zitten in een auto die werd bestuurd door een chauffeur.

Chauffeur waarschijnlijk loverboy

Via de telefoon van deze chauffeur werd de Bosschenaar uiteindelijk opgespoord en sprak de politie ook met de meerderjarige prostituee. Zij adviseerde het 17-jarige meisje in de prostitutie te gaan als aanvulling op het geld dat zij verdiende in de horeca.

Volgens de officier was de chauffeur waarschijnlijk een loverboy. Hij had de prostituees verteld dat hij zou worden mishandeld, omdat hij een schuld niet snel genoeg betaalde. Daarom besloten het meisje en de vrouw hem geld te geven dat zij als sekswerker verdienden.

,,Ze werd enorm uitgebuit’’, aldus de officier die vertelde dat het meisje binnen enkele weken seks had met zo’n veertig mannen. Het is onduidelijk of de politie weet om wie het gaat en of zij zich voor de rechtbank moe(s)ten verantwoorden. Het meisje zegt een posttraumatische stoornis te hebben over gehouden aan het sekswerk. ,,Ze voelt zich vies en haar zelfvertrouwen heeft een enorme deuk opgelopen omdat ze door een vriendin dit werk is gaan doen’’, aldus de voorzitter van de rechtbank.

5.000 euro smartengeld

Nadat de man was opgespoord, ontkende hij eerst contact te hebben gehad met prostituees. Op advies van zijn advocaat besloot hij te zwijgen totdat het politiedossier was voltooid. ,,Want ik was er niet trots op dat ik in een zwak moment op zoek was naar seks.’’

Volgens hem is het onterecht dat het meisje 5.000 euro smartengeld van hem eist. Maar de officier vindt dat hij dat bedrag moet betalen. Ook zou hij een maand in de cel moeten zitten. ,,Ik maak mij al anderhalf jaar grote zorgen over deze zitting’’, zegt de Bosschenaar halverwege de rechtszitting. Hij is vooral bang dat een strafblad ten koste gaat van opdrachten voor het bedrijf waarvan hij eigenaar is.

Advocaat Hugo van Steijn vroeg vrijspraak. Volgens hem had de Bosschenaar niet kunnen weten dat het ging om een minderjarig meisje. ,,Zij wilde snel geld verdienen. Het was haar keuze om in de prostitutie te gaan.’’

Uitspraak is op 25 januari.

Bron: BD.nl