’Praten houdt seks goed’

sexEen Amerikaans onderzoek claimt dat seks erg positief wordt beïnvloed door te praten tijdens de daad. Het onderzoek is gericht op mensen met een serieuze relatie. Praten heeft voor die groep meer invloed dan voorspel of sexy lingerie, claimen de onderzoekers.

Aan het onderzoek deden 39.000 respondenten mee, die allemaal minstens drie jaar een relatie hebben. De gemiddelde leeftijd was veertig jaar voor vrouwen en zesenveertig jaar voor mannen. In de vragenlijst die moesten invullen beweerde 75 procent van de mensen, die tevreden zijn met hun seks, ’ik hou van je’ te zeggen gedurende de geslachtsgemeenschap. Die hartstochtelijke zin is dus aan te bevelen voor goeie seks, concluderen de onderzoekers.

De resultaten tonen dat hoe meer een koppel communiceert, hoe beter de seks is. Zo is het raadzaam om tijdens het vrijen je partner te complimenteren over iets dat hij/zij doet. Ook is het goed om zelf iets te vragen. De zin ’ik hou van je’ is daarbij het meest effectief. Zelfs mailcontact van tevoren helpt: wie overdag via mail of sms al over seks praat, heeft een betere avond.

De studie toont dat de behoefte aan seks na enige tijd afneemt. Na een halfjaar zei 83 procent tevreden te zijn, terwijl dat op het moment van het onderzoek nog maar 50 procent was.