Nieuwe peeskamers Zandpad al verhuurd

zandpad1

UTRECHT – Alle nog te bouwen peeskamers aan het Zandpad in Utrecht zijn al verhuurd. Dat meldt het Drentse bedrijf dat de 162 prostitutieplekken gaat bouwen.

De huurders zijn niet alleen oude exploitanten, maar er was ook interesse van nieuwe partijen uit Antwerpen en Berlijn. Wie dat precies zijn is niet bekend, maar twee exploitanten zijn nieuw in de branche en een ervan is een non-profit-organisatie.

Volgens plan moet het Nieuwe Zandpad komend voorjaar in gebruik worden genomen. Volgende maand start de gemeente met het kappen van bomen op het terrein.

Commentaar van onze redactie:

De soap krijgt het ene kolderieke nieuwsfeit na het andere. Hoe was het ook alweer, Gemeente Utrecht sluit jaren geleden het Zandpad vanwege vermeende kennis van verhuurders/exploitanten en betrokkenheid van mensenhandel. In de nieuwe situatie moet uitbuiting van prostituees voorkomen worden en wat nu? De kamers worden stukken kleiner, de huur wordt bijna verdubbeld en nu wordt doodleuk vermeld dat alle nog te bouwen peeskamers als verhuurd zijn aan nieuwe EN OUDE exploitanten?

Waarom is dan in vredesnaam het Zandpad ooit dicht gegaan. Dus als het open gaat heeft de Gemeente willens en wetens meegewerkt aan een situatie die voor de dames achteruit zijn gegaan zowel als werkplek als huur, en worden doodleuk exploitanten die eerder hun kamers moesten sluiten vanwege vermeende medewerking aan mensenhandel nu weer toegelaten als exploitant. Het moet niet gekker worden! Welke journalisten gaan nu eens de juiste vragen stellen aan de overheid? Zullen we u even helpen?

1. waarom mogen oude exploitanten die eerder door de Gemeente werden gesloten nu weer doodleuk gaan verhuren alsof er niets gebeurd is.
2. waarom in nieuwe kamers die 1.5 x zo klein zijn, en waarom niet de huidige destijds gerenoveerde boten waar iedereen happy mee was?
3. waarom worden de huren bijna 2x zo hoog?
4. waarom creeert de Gemeente een situatie die slechter was dan 3 jaar geleden tot men tot sluiting over ging