Geheim bod op nieuwe Zandpad gelekt op Twitter + redactioneel commentaar

zandpad3Een bod op de bouw van het nieuwe Zandpad in Utrecht dat uiterst geheim had moeten blijven, is op straat terecht gekomen. Alle biedingen op de tender die de gemeente Utrecht in 2015 kreeg, zijn zorgvuldig in een kluis op het stadhuis opgeborgen, maar een deel van het plan van Non Nobis is deze week op internet gezet.

In de bieding van Non Nobis staat onder meer te lezen dat de nonprofit-organisatie 635.000 euro aan huur voor de grond wil betalen. Het bedrijf wil ruim 5 miljoen euro besteden aan de aanleg van het volledige complex en denkt een jaaromzet van 4,7 miljoen te kunnen realiseren. De kosten bedragen 4,1 miljoen euro per jaar, wat een bruto winst van bijna zes ton betekent. Dat geld wordt volgens Non Nobis weer in het Zandpad gestoken.

Voormalig prostituee Monique den Brabander, nu verbonden aan een potentiële exploitant van het nieuwe Zandpad, zette tien pagina’s uit de biedingsbrief van Non Nobis deze week op Twitter. Zij is betrokken bij het bedrijf Gooiland Beveiliging uit Eemnes van Marc Kramer, dat in de running was voor het exploiteren van enkele ramen toen Beja uit Hoogeveen nog in beeld was als bouwer van het nieuwe Zandpad.

Beja werd in 2016 gekozen na een tender (aanbestedingsprocedure) van de gemeente Utrecht voor de bouw van het nieuwe Zandpad. Non Nobis legde het af tegen het bod van Beja, dat meer voor de grond
wilde betalen.

Crimineel geld

Beja tekende vervolgens contracten met een aantal potentiële exploitanten, zoals Mark Kramer. Vorige week werd echter bekend dat het bedrijf uit Hoogeveen niet door de Bibob-procedure kwam. De kans dat er crimineel geld in de bouw zou worden geïnvesteerd, was volgens het ministerie van justitie en veiligheid te groot.

Daarop kwam Non Nobis weer in beeld. De gemeente heeft volgende week een gesprek met deze stichting zonder winstoogmerk om alsnog tot aanleg van het nieuwe Zandpad te komen.

Hoe Den Brabander aan de geheime stukken van Non Nobis is gekomen, wil ze niet zeggen. Mart Breedeveld, voorzitter van de raad van bestuur van Non Nobis, is wel benieuwd hoe ze de hand heeft weten te leggen op het stuk.

Bron: DominaForum.nl

 

Reactie van onze redactie:
De soap gaat maar door, eerst bijna een jaar over een BIBOP onderzoek doen waar normaal ca. 6 weken voor staat. En nu cijfers gelekt door een prostituee die schijnbaar ook al belang heeft bij het beoogde beveiligingsbedrijf. Moet niet gekker worden. En nu komt er zogenaamd zo’n goodwill organisatie zich in het gevecht om het Zandpad mengen. Natuurlijk allemaal in belang van de dames, nou het is gewoon een bussiness model, waar natuurlijk niets mis mee is mits binnen het redelijke. Er wordt gewoon met belastinggeld gesmeten. Bomen rooien, nieuwe fundering, nieuwe kleinere kamers tegen hogere huren dan de ruimere prima functionerende woonboten, nieuwe parkeerplaatsen terwijl de huidige langs de woonboten er prima bijliggen. Alles is gewoon aanwezig, en tegen een betere huurprijs en betere vierkante meters voor de dames dan alle nieuwe plannen. Het is echt absurd hoe de Gemeente Utrecht met onze belastingcenten omgaat, en tevens een situatie voor de prostituees creeert die op alle fronten achteruit gaat t.o.v. de vorige situatie. En ook voor de klanten die dan moeten lopen en bij gebrek aan parkeerruimte een stuk verder in mindere (achterstands-) wijken moeten parkeren waar de laatste tijd liquidaties in het drugsmilieu orde van de dag zijn, en het ook niet zo fijn parkeren is met alle allochtonen die daar rondlopen of hangen. Nog los van het feit dat het voor die buurtbewoners ook niet zo fijn is als prostitueebezoekers hun auto bij hun voor de deur gaan parkeren.

Of is dit politiek spel om straks te kunnen zeggen, kijk we hebben er van alles aan gedaan, maar geen van de partijen voldeed aan de eisen, dus definitief geen ramen meer in Utrecht, en lekker alls in de illegaliteit laten zitten zodat er helemaal geen controle meer is van Politie, GGD, Gemeente, Belastingdienst op vergunningen, leeftijden dames, gedwongenheid, belastingplicht, hygiene etc. etc.

Is de overheid nu echt zo dom, of wordt bewust de legale prostitutie teruggedrongen zodat ze minder kosten hebben qua controles, terwijl ze ontkennen dat de illegaliteit toeneemt met daar alle bijbehorende wantoestanden en criminaliteit? Internet geeft pooiers, loverboys, dames die zwart willen werken, alle kans om overal via advertenties klanten te lokken. En men heeft domweg de mankracht en het geld er niet voor omdat al die honderden prostituees dagelijks te volgen.