Gebruik van uitstaptraject voor sekswerkers is ruim verdubbeld. Hier is wel geld voor, maar voor normale financiële steun zonder morele voorwaarden niet?

Bijna triomfantelijk wordt het gebracht door het Nederlands Dagblad, dat zichzelf ‘Christelijk betrokken’ bestempeld. Het aantal prostituees dat wil stoppen is door corona ‘ruim verdubbeld‘. Goh wat een verrassing… Sekswerkers mogen niet werken door de coronamaatregelen en krijgen geen financiële steun zoals in de basis elke andere branche wel krijgt. Maar als je aan een uitstaptraject meewerkt krijg je wel ondersteuning, gefaciliteerd door de overheid?

Natuurlijk zijn er nu meer sekswerkers dan voorheen die voor een uitstaptraject kiezen. Een lege koelkast, je huur niet meer kunnen betalen, collega’s die uit het leven stappen. Met je rug tegen de muur, welke kant kan een sekswerker dan nog op? Er is dus wel geld om je te laten stoppen met je beroep, maar er is geen geld om je overeind te houden om je eigen legale beroep voort te zetten?

De morele Christelijke hoepels

ChristenUnie heeft twee jaar geleden nog geregeld dat er meer geld naar uitstapprogramma’s voor prostituees ging. Nu er door het demissionaire kabinet (inclusief ChristenUnie) al een jaar lang heel diep in de buidel wordt getast, de miljarden ons om de oren vliegen om de maatschappij door een zeer zware tijd te loodsen, is er alleen geld beschikbaar voor sekswerkers die door de morele Christelijke hoepels springen van een uitstapprogramma?