Ex-prostituee krijgt vier jaar cel voor afpersing van klant die nadien uit het leven stapte

Een 39-jarige ex-prostituee uit Tielt, die nu in Harelbeke woont, is in beroep veroordeeld tot vier jaar cel omdat ze een klant zodanig zwaar afperste dat die zichzelf van het leven beroofde. De man, een leraar, schonk haar 224.500 euro inclusief goudstaven.

Op 6 december 2016 stapte de toen 56-jarige D., een leerkracht, uit het leven. Uit het uitvoerige sms-verkeer op zijn gsm bleek dat de man het laatste jaar van zijn leven geregeld afspraakjes had met de prostituee S.S., die toen in Tielt woonde.

Onderzoek wees uit dat hij en de prostituee liefst 1.300 sms’en naar elkaar verstuurden. Verder onderzoek wees uit dat de leraar haar ook bijna 225.000 euro zou hebben geschonken, inclusief goudstaven uit de familiekluis. Toen de man stopte met geld te schenken, dreigde de prostituee alles aan zijn vrouw te vertellen.

“Vanavond op straat”

D. antwoordde: “Maak mijn leven niet kapot, ik heb je al zoveel gegeven.” Maar S.S. was niet te vermurwen: “Vier kilo (goud, nvdr.) wil ik. Als je niet komt, sta je vanavond op straat!” Enige tijd later stapte de man uit het leven.

Zelf ontkende de vrouw de afpersing en volgens haar was het geld bestemd als schadevergoeding omdat de man tijdens de SM-seks te ver was gegaan. Het hof geloofde die versie echter niet. De straf werd verzwaard van drie naar vier jaar cel. Het hof sprak de vrouw wel vrij voor 76.100 euro, maar moet aan de weduwe wel 148.800 euro terugbetalen naast een morele schadevergoeding van 25.000 euro en meer dan 88.000 euro aan geleden inkomstenverlies.

Bron: Nieuwsblad.be