In Duitsland condoom verplicht door nieuwe wet

Condoom verplicht in Duitsland

In Duitsland zullen hoerenlopers binnenkort allemaal een rubberen feestmuts moeten dragen tijdens een wippartij. Het nieuwe wetsvoorstel is gisteren door de Bondsregering goedgekeurd.

De maatregel die vanaf juli 2017 zal worden ingevoerd, maakt deel uit van een pakket nieuwe voorschriften ter bescherming van arbeiders binnen de seksindustrie. Ook zullen bordeelhouders te maken krijgen met strengere regels, schrijft The Guardian.

Zo worden al eerder veroordeelde bordeelhouders extra goed in de gaten gehouden, om zo mensensmokkel in de branche te voorkomen. Voor prostituees is het verder niet toegestaan om gehuisvest te zijn op de werkvloer. Tot slot moeten tippelaarsters regelmatig op bezoek bij de gezondheidszorg voor een gesprekje.

Prostitutie is sinds 2002 legaal bij onze oostelijke buren. De huidige wetgeving omtrent prostitutie biedt de vrouwen zowel een medische verzekering als werkloosheidsverzekering. Ondanks de huidige maatregelen, is het nog steeds slecht gesteld met de bescherming van prostituees in het land. Slechts één procent werkt onder een contract.