Mooi nieuws: In Nijmegen gaat Redlight District weer open

In 2018 moesten de rode lichten in Nijmegen uit, de rosse buurt werd gesloten door de burgemeester omdat de exploitanten niet voldeden aan de wet Bibob. Maar nu is er een nieuwe exploitant die een gedeelte van de ramen weer opent.

De nieuwe exploitant van het nu genaamde Love Studio’s, heeft 14 kamers geopend maar begint met een kleinere bezetting zegt hij tegen De Gelderlander: “Eerst voorzichtig, met zes dames. Maar ik hoop snel te kunnen uitbreiden naar veertien dames.” Er is hard gewerkt om het interieur op te knappen volgens de exploitant: “We hebben het interieur helemaal vernieuwd, geschilderd en opgeknapt. Het nu net een hotel.”

Nijmegen is nu één van de zeven steden waar raamprostitutie is toegestaan. En hoewel er veel concurrentie is van thuiswerkers, ziet de exploitant een goede kans voor de raamprostitutie: “Tien jaar geleden waren er nog 1200 tot 1500 ramen in Nederland, nu zijn dit er nog 350, waarvan 150 in Amsterdam. Dat maakt de Nieuwe Markt bijzonder.”

Buurtbewoners “oprecht blij”

Waar je in andere steden negatieve geluiden hoort wanneer er een legale ontvangstlocatie opent, zien ze de straat vooral voordelen. Marjorie de Ridder, een bewoonster in het pand tegenover de rode lichten: “Ik ben met heel veel andere bewoners oprecht blij dat het weer los gaat. Met de sluiting waren er ineens veel meer inbraken, nu is er weer altijd sociale controle. Als vrouw voel ik me hier met de ramen veiliger dan op veel andere plekken in de stad.”