Seksclubs blijven open: ’Meer risico in supermarkt’

Privéhuizen, parenclubs, SM-studio’s, massagesalons en escortbedrijven draaien ondanks de uitbraak van het coronavirus nagenoeg op volle toeren. Dat zegt directeur André van Dorst van de Vereniging Exploitanten Relaxbedrijven (VER).

,,Het is tweeledig. Natuurlijk blijven er klanten weg als ze klachten hebben. Dat is de algemene lijn. Maar er zijn genoeg klanten die gewoon blijven komen. Er is sprake van een lichte teruggang in de omzet, maar dat is in de eerste drie maanden van het jaar altijd het geval. Dat kunnen we niet één-op-één terugvoeren op de uitbraak van het coronavirus”, aldus Van Dorst.

33

“Parenclub twee weken dicht vanwege bijeenkomsten met meer dan 100 mensen”

Van Dorst benadrukt verder dat de landelijke richtlijnen van het RIVM omtrent de hygiëne goed worden gevolgd. ,,In onze sector zijn de bedrijven echt wel alert. Zo is er een parenclub die de deuren de komende dagen veertien dagen sluit, omdat er bijeenkomsten zijn waar meer dan honderd mensen aanwezig zijn. Daar worden dus dezelfde maatregelen genomen als bij ieder ander bedrijf. Verder wordt er scherper gelet op klanten, maar ook op collega’s, of ze niks mankeren.”

’Minimaal’

Van Dorst laat verder weten dat de kans op besmetting in een seksbedrijf vrij minimaal is. ,,Kijk, iemand hoeft niet naar een seksbedrijf, maar iedereen moet wel naar de supermarkt om boodschappen te doen, je moet tenslotte eten. En daar loop je veel meer risico op besmetting.”

Bron: Telegraaf.nl