Sex Fitness: de Top 10 van Sportieve Sex Standjes

Seks is hot, en je gaat ervan zweten! Je kan seks dus ook als fitnesstraining zien: hoe vaker en hoe beter je het doet, hoe gezonder je je voelt. Maar wat is goed? Waar moet je op letten om je door gepassioneerde seks ook fitter te voelen? Heel eenvoudig: door het juiste standje te kiezen!

Elk standje belast bepaalde spiergroepen en door af te wisselen kan je gericht calorieën verbranden. Dus, heb je een keer geen tijd voor de sportschool? Geen nood, want met een goeie vrijpartij werk je net zo goed aan je conditie. En je hoeft echt geen KamaSutra specialist te zijn. Kijk maar ’s naar deze 10 goed uitvoerbare, heerlijke standjes, die perfect zijn voor je spierontwikkeling en vetverbranding.

1. STAANDE WIP

Is er geen bed in de buurt en kunnen jullie je toch niet inhouden, doe dan de Staande Wip. Hét standje voor vluggertjes in het trappenhuis, in de toiletruimte of in een portiek, met de extra opwinding betrapt te kunnen worden. Als spiertraining is de Staande Wip perfect: beiden train je je romp- en beenspieren en de vrouw kan met haar handen aan de man zijn schouders of nek ook haar armspieren goed oefenen. De Staande Wip, ook voor thuis een calorieverbrander bij uitstek!


sex standje - staande wip

2. LOTUSHOUDING

Je zou zeggen: de Lotushouding, dát is toch niet zo inspannend? Toch train je er heel wat spieren mee. Met name de bilspieren krijgen een stevige training. De man zit in kleermakerszit (ook wel lotushouding genoemd), en de vrouw zit op zijn schoot, haar benen om hem heen geslagen. Extra voordeel van deze sexy work-out is het intense oogcontact!

sex standje - lotushouding

3. DOGGY STYLE

Dit standje kent iedereen, en voor velen is het zelfs favoriet. Doggy Style is dan ook voor beide partners heel opwindend! Ook als work-out is het een toppertje, want je traint er je dijspieren, je bilspieren én je buikspieren mee. Wil je een mooie 6-pack kweken? Doe het dan lekker op z’n hondjes!

sex standje - doggy style

4. PAARDJERIJDEN

Jihaahhh! Laat je meisje als een wilde cowgirl op je komen zitten, en geniet van een intense en spannende rit. Net als bij echt paardrijden is dit standje voor de vrouw ideaal om de dijbeenspieren en kuiten te trainen, terwijl ook de bekkenbodem- en buikspieren hard moeten werken. Geeft de man ritmische tegendruk, dan is het ook voor hem een prima buikspieroefening.

sex standje - paardjerijden

5. HONGAARSE SCHAAR

Lekker relaxt standje, dat vooral voor de man opwindend is omdat hierbij de eikel extra gestimuleerd wordt. Je ligt tegenover elkaar, legt elk een been tussen de benen van de ander en penetreert in deze positie. Na een tijdje zal je het voelen: dit is een perfecte conditietraining voor je binnenste bovenbeenspieren. Ook handig voor seks tijdens de zwangerschap, omdat haar buik nauwelijks belast wordt.

sex standje - hongaarse schaar

6. DE BRUG

Voor dit standje moet je wel een beetje basisconditie hebben. Inspannend voor hem, maar zeker ook voor haar: zij drukt zich met haar armen op en traint zo haar biceps. Hoe meer tegendruk de man als “brug” geeft, hoe meer hij zijn bil- en buikspieren zal gebruiken. Tussendoor kan zij wel even achterover op zijn benen gaan liggen, wat hém dan weer een prachtig uitzicht biedt!

sex standje - de brug

7. LIEFDESSCHOMMEL

Hét standje waarin ook de vrouw makkelijk tot een orgasme zal komen! Verder is de Liefdesschommel dé manier om overtollig vet op de heupen en aan de dijen weg te werken. Zo werkt de schommel: ga tegenover elkaar zitten, haak in aan elkaars benen en schuif naar elkaar toe totdat zij bij hem op schoot zit.

sex standje - liefdesschommel

8. KRUIWAGEN

Bij dit standje ligt de vrouw op haar rug, gaat de man op zijn knieën tussen haar benen zitten en tilt hij haar bij haar heupen omhoog. Goed voor de arm- en onderbeenspieren! En hoe langer je het volhoudt, hoe lekkerder het wordt én hoe meer calorieën je in buik- en bilspieren verbrandt.

sex standje - kruiwagen

9. MISSIONARISHOUDING

Dit is wel het bekendste standje, maar daarmee nog zeker niet saai! De penetratie zal diep zijn, en als sexy workout is het perfect. Want je traint je armen, je benen, je bekken en je billen. De vrouw die tegendruk biedt, traint ook haar bekken-, boven- en onderbeenspieren.

sex standje - missionarishouding

10. KONIJNTJE

Bijzonder opwindend standje, genoemd naar de positie waarin de vrouw zit. Door met haar onderlichaam cirkelbewegingen te maken, leidt de Konijntjesstand gemakkelijk tot een simultaan orgasme! Bijzonder goed voor bekken-, bil- en buikspieren.

sex standje - konijntje