Sekswerk vanaf 15 september in meerdere Duitse regio’s weer toegestaan

In de Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen, Hamburg, Bremen en Sleeswijk-Holstein worden de coronamaatregelen versoepeld na een rechtszaak die was aangespannen door een massagesalon in Keulen, waardoor alle sekswerkers in deze regio’s spoedig weer aan het werk mogen.  

De Hoge Administratieve Rechtbank van Noordrijn-Westfalen draaide het verbod op prostitutie per direct terug. Net over de grens met Nederland en België mag sekswerk dus weer, o.a. grote raambuurten als Duisburg en Bochum kunnen daarom weer open. De andere drie staten zullen vanaf 15 september weer opstarten, hoewel de sekswerkers zich wel aan strikte regels moeten houden, zo meld DW.com.

De beslissing van de rechtbank in Münster om de sluiting terug te draaien kwam voort uit het gelijkheidsbeginsel die is overtreden volgens de rechter. Als voorbeeld werd sportscholen aangehaald, waar ook intensief geademd wordt door de bezoekers. En ook is er geen duidelijk hoger risico op infectie tijdens seksuele activiteiten tussen twee mensen ten opzichte van een prive feest met 150 bezoekers.

Het nieuws komt mogelijk te laat voor één van de grootste vergunde locaties van Europa, Pascha in Keulen heeft vorige week faillissement aangevraagd.

Hamburg, Bremen en Sleeswijk-Holstein vanaf 15 september

In navolging van het besluit, verklaarde de minister van sociale zaken in Hamburg, Melanie Leonhard, dat ze stapsgewijs de maatregelen zullen opheffen. De drie regio’s hebben dat gezamenlijk besloten zei zij.

In deze drie regio’s moeten klanten hun contactgegevens opgeven bij het bezoek aan een sekswerker, zodat bij een eventuele constatering van COVID-19 de klanten gecontacteerd kunnen worden. Ook mag er alleen op afspraak gewerkt worden. Prostitutie-evenementen (met groepen) en in auto’s is niet toegestaan.

De beslissing van deze rechtbank staat niet op zichzelf, ook in Saksen-Anhalt, Saksen en Berlijn is sekswerk recent toegestaan na een beslissing van rechters daar.

1 gedachte over “Sekswerk vanaf 15 september in meerdere Duitse regio’s weer toegestaan”

Reacties zijn gesloten.