Gemeente Alkmaar stuurt whatsapp-bericht naar adverterende Meesteres: ‘Wij vragen u om deze advertentie offline te halen’

De gemeente Alkmaar verstuurt blijkbaar whatsapp-berichten naar adverterende sekswerkers en Meesteressen, met het verzoek om de advertentie offline te zetten. De betreffende Meesteres biedt echter geen seksuele handelingen aan….

Gemeentehuis Alkmaar

Het whatsapp bericht aan Meesteres Soviet-Mercedes stelt dat seks tegen betaling niet mag in tijden van de coronamaatregelen en je dus strafbaar bent als je dat wel doet. Haar advertenties vermelden duidelijk dat het niet om seksuele handelingen gaat wat ze aanbiedt, maar daar wordt door gemeente geen onderscheid in gemaakt blijkbaar.

Daarnaast staat er dat je contact kan opnemen met de GGD/MEE & de Wering, wanneer je hulp nodig hebt met het vragen van een uitkering. Dat is nogal tegenstrijdig met het bericht van 23 juni, waaruit blijkt dat er in Alkmaar erg moeilijk wordt gedaan bij het aanvragen van de Tozo. Zo moeilijk zelfs, dat 18 prostituees die op de Achterdam aldaar werkten naar de rechter stappen.

Volledige tekst van het whatsapp-bericht van de gemeente Alkmaar aan sekswerkers

Hieronder kan je het volledige whatsapp-bericht lezen dat verzonden is, deze tekst stond ook in het Engels vertaald in het bericht en met een telefoonnummer erbij.

Dit is een bericht van de gemeente Alkmaar. Uit onderzoek blijft dat u een advertentie online heeft staan. In verband met het Coronavirus is het verrichten van seksuele handelingen tegen betaling zoals door u aangeboden in strijd met de landelijke maatregelen en derhalve strafbaar. Wij vragen u om deze advertentie offline te halen. Heeft u hulp nodig voor aanvraag van een uitkering, voor de terugkeer naar uw bronland of wilt u niet langer sekswerk verrichten, maar lukt het niet om hiermee te stoppen, bel dan maatschappelijk week GGD/MEE & de Wering

1 gedachte over “Gemeente Alkmaar stuurt whatsapp-bericht naar adverterende Meesteres: ‘Wij vragen u om deze advertentie offline te halen’”

Reacties zijn gesloten.