Wrede vrouwenhandelaar Saban Baran langer in Turkse cel

Saban Baran, de zeer beruchte en in Nederland veroordeelde mensenhandelaar die inmiddels in Turkije in de cel zit, moet nóg een Nederlandse straf in Turkije uitzitten. Een straf van 2 jaar en 8 maanden die hem in Nederland in 2013 werd opgelegd, wordt ook in Turkije ten uitvoer gelegd.

Saban Baran werd door de Telegraaf opgespoord en door het programma Op de Vlucht in beeld gebracht op zijn schuiladres in de Turkse badplaats Antalya.

Eind 2016 werd de ten uitvoerlegging van de Nederlandse straf onherroepelijk in Turkije. De nu 47-jarige Saban kwam in Turkije in de gevangenis.

Mishandeling

De straf die de wrede vrouwenhandelaar in 2013 door het Hof werd opgelegd is voor de mishandeling van twee mannen waarbij ook een mes werd gebruikt. Dat gebeurde toen enkele mannen, onder wie Saban Baran, in 2006 een internetwinkel in Amsterdam binnenvielen. Binnen werden twee mannen mishandeld. Eén van hen werd met een mes ernstig verwond. De man werd daarnaast veroordeeld voor een poging weer een vrouw met geweld te dwingen tot prostitutie.

Turkije levert geen eigen onderdanen uit. Elders opgelegde straffen kunnen wel overgedragen worden.

Bron: DominaForum.nl