Saban vaart wel bij mislukte coup

SabanVandaag, de Telegraaf

Terwijl de slachtoffers van Saban Baran nog altijd veel moeite hebben hun leven weer op de rails te krijgen, zet de wrede vrouwenhandelaar in zijn eigen land vrolijk de bloemetjes buiten.

Saban, die nog altijd acht jaar gevangenisstraf moet uitzitten, werd deze week door Nederlandse vakantiegangers betrapt in het super-de-luxe vijfsterrenhotel Royal Holiday Palace in Lara. Onbekommerd dobberde de dikbuikige crimineel in het zwembad, zich onderwijl vermakend met zijn kinderen.

Het hoger beroep dat de crimineel tegen de straf instelde is nog altijd niet behandeld. Veel kans dat hij snel voor de Turkse rechter moet verschijnen is er niet. Het land verkeert in chaos na een mislukte coup. Honderden rechters, aanklagers en politiemensen zijn ontslagen en rechtszaken tegen tienduizenden vermeende aanhangers van oppositieleider Gülen krijgen voorrang.

Commentaar van onze redactie:

Pooier Saban B geniet in Turkije van rijkdom in vrijheid, Gemeente Utrecht neemt zijn taak over door woekerprijzen nieuwe Zandpad

Ja, dankzij het slappe en onrealistische beleid in Nederland tegen pooiers. De prostituees worden in Nederland als 3e rang burgers behandeld. Bewijsplicht tegen pooiers vrijwel nooit rond te krijgen. Dames daarna in gevaar of met lege handen, er zijn meer zaken bekend waarbij de pooier niet veroordeeld werd of snel weer op vrije voeten zijn gesteld door Justitie. En om welke reden waren de 2 raamgebieden in Utrecht ook al weer gesloten? Toch om vermeende contacten tussen verhuurders en pooiers/mensenhandelaren, wat nooit bewezen is… En toen onder een nieuwe gemeenteraad en Burgemeester het idee kwam om de ramen weer te openen was de eis dat het beter voor de prostituees zou worden. Nu de feiten zijn: 1 raamgebied definitief dicht (Hardebollenstraat) en voor het nieuwe Zandpad worden miljoenen geinvesteerd in nieuwe kleinere kamers dan de dames op de gerenoveerde woonboten hadden, en worden de huurprijzen van de peeshokjes van €650,00 per week verhoogd naar maar liefst €1100,00! Wie verdienen hier aan? Gemeente, verhuurders, en bouwer. Wie gaan er hier zwaar op achteruit en worden dan nog erger uitgebuit? Juist de prostituees! Zij hebben nieuwe legale pooiers in de vorm van de Gemeente, nieuwe kamerverhuurders en de bouwer van de raampanden. Daarnaast worden er ruim 230 bomen gekapt en wordt het nieuwe Zandpad zo geplaatst dat het meer problemen geeft voor de buurt en verkeer, en zijn de bezoekers van de prostituees genoodzaakt te moeten gaan lopen. Te bizar voor woorden dat dit gedrocht door gezet wordt en niemand kritisch in de gevestigde media kan plaatsen. Waarom niet? Omdat de gevestigde journalisten niet geinteresseerd zijn in wel en wee van prostituees? Of omdat ze zich zoals zo vaak over dit soort onderwerpen gemakkelijk een rad voor de ogen laat draaien door de politiek, etc. die gladde praatjes hebben en de kritische vragen weten te mijden?

En welke garantie is er dat er straks geen gedwongen dames komen te werken? Geen, want niemand kan dat bij een intakegesprek met een prostituee die een kamer wil huren gedwongenheid direct zien, als dat zo was zouden bij bosjes toch pooiers veroordeeld moeten kunnen worden? Nee die laten we als we ze al straffen weer snel rondlopen. En welke dames zullen als eerste deze nieuwe hoge huren gaan betalen? Juist de gedwongen dames want die moeten een goede werkplek hebben van hun pooier waar veel klanten centraal komen waardoor er meer kans is op geld verdienen dan steeds illegaal gedoe in hotels, thuisontvangst via advertenties op internet.

Gemeente Utrecht is de nieuwe pooier van de prostituees, en hebben dit zelf in gang gezet. Er zou eigenlijk aangifte gedaan moeten worden tegen Gemeente en verhuurders wegens uitbuiting van prostituees. Maar ja het Gemeentehuis zal wel niet gesloten worden…. Het is een trieste schandalige omgekeerde wereld. Slavernij bestaat nog in NL en wordt inmiddels gefaciliteerd een aangemoedigd door de overheid! Daar zou Sylvana Simons zich eens druk over moeten maken.